Is dysthyme stoornis een ziekte?

  0
  237
  Alle vragenCategory: stoornisIs dysthyme stoornis een ziekte?
  gast Staff asked 5 months ago
  Mensen met dysthymie stoornis voelen zich voor een lange periode lusteloos en neerslachtig.   Is dysthyme stoornis een ziekte?
  3 Answers
  Adam answered 5 months ago

  Dysthymie is een stemmingsstoornis die kan worden beschouwd als een minder ernstige, maar chronische vorm van depressie. Het wordt beschouwd als een "ziekte" omdat het voldoet aan de diagnostische criteria voor een zware depressieve episode zoals beschreven in de DSM-5 (de laatste editie van het Diagnostic and Statistical Manual of Mental Disorders van de American Psychiatric Association).

  Samantha answered 5 months ago

  Dysthymische stoornis is een stemmingsstoornis. Een stemmingsstoornis is een geestesziekte die aanhoudende of terugkerende gevoelens van verdriet, leegte of prikkelbaarheid veroorzaakt. Dysthymische stoornis is een milde vorm van chronische depressie.

  Melissa answered 5 months ago

  Ja, dysthymische stoornis is een geestesziekte die wordt gecategoriseerd als stemmingsstoornis. Het wordt beschouwd als een "chronische" vorm van depressie, wat betekent dat de symptomen doorgaans twee jaar of langer aanhouden. Een dysthymische stoornis kan het moeilijk maken om plezier te beleven aan activiteiten die u vroeger leuk vond, het moeilijk maken om u op taken te concentreren en leiden tot gevoelens van hopeloosheid en waardeloosheid. Als u denkt dat u een dysthyme stoornis heeft, ga dan naar een psychiater voor een diagnose en behandeling.