Is dysthyme stoornis een ziekte?

  0
  320
  Alle vragenCategorie: stoornisIs dysthyme stoornis een ziekte?
  gast Staf asked 11 maanden ago
  Mensen met dysthymie stoornis voelen zich voor een lange periode lusteloos en neerslachtig.   Is dysthyme stoornis een ziekte?
  3 Antwoorden
  Adam answered 11 maanden ago

  Dysthymie is een stemmingsstoornis die kan worden beschouwd als een minder ernstige, maar chronische vorm van depressie. Het wordt beschouwd als een "ziekte" omdat het voldoet aan de diagnostische criteria voor een zware depressieve episode zoals beschreven in de DSM-5 (de laatste editie van het Diagnostic and Statistical Manual of Mental Disorders van de American Psychiatric Association).

  Samantha answered 11 maanden ago

  Dysthymische stoornis is een stemmingsstoornis. Een stemmingsstoornis is een geestesziekte die aanhoudende of terugkerende gevoelens van verdriet, leegte of prikkelbaarheid veroorzaakt. Dysthymische stoornis is een milde vorm van chronische depressie.

  Melissa answered 11 maanden ago

  Ja, dysthymische stoornis is een geestesziekte die wordt gecategoriseerd als stemmingsstoornis. Het wordt beschouwd als een "chronische" vorm van depressie, wat betekent dat de symptomen doorgaans twee jaar of langer aanhouden. Een dysthymische stoornis kan het moeilijk maken om plezier te beleven aan activiteiten die u vroeger leuk vond, het moeilijk maken om u op taken te concentreren en leiden tot gevoelens van hopeloosheid en waardeloosheid. Als u denkt dat u een dysthyme stoornis heeft, ga dan naar een psychiater voor een diagnose en behandeling.