Wat houd een somatoforme stoornis in?

  0
  440
  Alle vragenCategorie: stoornisWat houd een somatoforme stoornis in?
  gast Staf asked 1 jaar ago
  Bij een somatisch-symptoomstoornis heeft iemand lichamelijke en psychische klachten. Deze klachten kunnen ervoor zorgen dat zo iemand beperkt raakt in zijn functioneren.     Wat houdt een somatoforme stoornis in?
  4 Antwoorden
  James answered 1 jaar ago

  Het is een stoornis die wordt gekenmerkt door fysieke symptomen die een medische ziekte of verwonding suggereren, ook al kan er geen onderliggende fysieke oorzaak worden gevonden. De symptomen zijn echt, en niet het gevolg van waan of verzinsel, maar ze zijn niet te wijten aan een identificeerbare lichamelijke aandoening. Mensen met een somatoforme stoornis hebben vaak meerdere symptomen, die van dag tot dag of van maand tot maand kunnen verschillen.

  De oorzaak van somatoforme stoornis is niet bekend, maar men denkt dat het verband houdt met emotionele problemen zoals stress, angst of depressie. Sommige mensen hebben een familiegeschiedenis van somatoforme stoornis of andere geestelijke gezondheidsproblemen. De behandeling bestaat meestal uit begeleiding of therapie om u te helpen om te gaan met eventuele emotionele problemen die bijdragen aan uw symptomen.

  Jonathan answered 1 jaar ago

  Hoe pluk je kruiden:

  Zorg er eerst voor dat je de plant correct hebt geïdentificeerd. Er zijn veel planten die op elkaar lijken en sommige kunnen giftig zijn.

  Pluk planten die in goede staat verkeren - ze mogen geen tekenen van insectenschade of ziekte vertonen.

  Zorg ervoor dat u oogst van een duurzame bron, d.w.z. laat wat over voor anderen om van te genieten en voor de plant om te regenereren. Verwijder de bladeren van de stengel en zorg ervoor dat u de plant niet beschadigt.

  Somatoforme stoornis: een psychische stoornis die lichamelijke symptomen veroorzaakt zoals pijn, verlamming of stuiptrekkingen die niet verklaard kunnen worden door een lichamelijke ziekte of verwonding.

  Jozua answered 1 jaar ago

  Een somatoforme stoornis houdt in dat men fysieke symptomen heeft (bv. pijn, duizeligheid, gevoelloosheid) die niet verklaard kunnen worden door een medische aandoening.

  Mensen met een somatoforme stoornis bezoeken vaak veel verschillende artsen in een poging uit te vinden wat er met hen aan de hand is. Helaas zijn veel artsen niet bekend met dit soort stoornissen en nemen ze de patiënt misschien niet serieus. Daardoor kunnen mensen met een somatoforme stoornis zich gefrustreerd en alleen voelen.

  Jochem answered 1 jaar ago

  Een somatoforme stoornis is een aandoening waarbij iemand lichamelijke symptomen ervaart die niet verklaard kunnen worden door een lichamelijke ziekte of een ander psychisch probleem.

  Mensen met een somatoforme stoornis kunnen een of meer van de volgende symptomen hebben: pijn op de borst, hoofdpijn, gewrichtspijn, maagklachten, gevoelloosheid en tintelingen, duizeligheid, zweten, veranderingen in eetlust of gewicht, angst of depressie.

  Mensen met een somatoforme stoornis zoeken vaak lange tijd medische behandeling voor hun onverklaarbare symptomen. Ze kunnen veel verschillende artsen en specialisten bezoeken en veel tests en procedures ondergaan voordat ze uiteindelijk de diagnose somatoforme stoornis krijgen.