Wat is EMDR therapie?

  0
  475
  Alle vragenCategorie: therapieWat is EMDR therapie?
  gast Staf asked 2 jaar ago

  Wat is EMDR therapie?

  5 Antwoorden
  Hans answered 2 jaar ago

  EMDR-therapie is een vrij nieuwe vorm van therapie die in onderzoek effectief is gebleken voor de behandeling van een breed scala aan psychische problemen, waaronder posttraumatische stressstoornis (PTSS), angst en depressie.

  EMDR therapie werkt door iemand te helpen traumatische herinneringen of stressvolle levenservaringen te verwerken. Dit gebeurt door de persoon te laten focussen op verschillende aspecten van de herinneringen of ervaringen en tegelijkertijd de ogen heen en weer te laten bewegen. Deze combinatie van focus en oogbewegingen helpt de persoon om de herinneringen of ervaringen beter te integreren en te verwerken.

  Adam answered 2 jaar ago

  EMDR-therapie is een relatief nieuwe vorm van psychotherapie die zeer effectief is gebleken bij de behandeling van verschillende psychische stoornissen, zoals PTSS, sociale angst, paniekstoornis en gegeneraliseerde angststoornis. Het is een vrij kortdurende behandeling (de meeste mensen hebben slechts 8-12 sessies nodig), en is effectiever gebleken dan traditionele therapieën bij het verminderen van symptomen en het verbeteren van de kwaliteit van leven.

  Lucas answered 2 jaar ago

  EMDR-therapie is een vorm van psychotherapie die effectief is gebleken bij de behandeling van trauma's en andere emotionele problemen. Het is een relatief nieuwe therapie, die voor het eerst werd ontwikkeld in de jaren 1980. EMDR-therapie is gebaseerd op het idee dat bepaalde gebeurtenissen of herinneringen een overweldigende hoeveelheid stress kunnen veroorzaken, wat kan leiden tot emotionele problemen. EMDR-therapie is erop gericht mensen te helpen deze herinneringen te verwerken en de daarmee gepaard gaande stress te verminderen.

  Francis answered 2 jaar ago

  Mayo. EMDR-therapie is een vorm van psychotherapie die uitgebreid is onderzocht en effectief is gebleken bij de behandeling van trauma en andere psychische problemen.

  Famke answered 2 jaar ago

  EMDR-therapie is een vorm van psychotherapie die effectief is gebleken bij de behandeling van PTSS en andere angststoornissen. Het is een relatief nieuwe therapie, die in de jaren tachtig is ontwikkeld, maar er is nu een groot aantal onderzoeksresultaten die het gebruik ervan ondersteunen.

  EMDR-therapie bestaat uit het gebruik van bilaterale stimulatie, door middel van oogbewegingen of handtikken, in combinatie met concentratie op verontrustende herinneringen of gedachten. Deze bilaterale stimulatie lijkt de hersenen te helpen informatie beter te verwerken, wat vervolgens leidt tot verlichting van de symptomen.