Wat is EDS ziekte?

  0
  693
  Alle vragenCategorie: syndromenWat is EDS ziekte?
  gast Staf asked 2 jaar ago
  Onlangs heb ik een artikel gelezen over EDS ziekte. Zou ik meer uitleg kunnen krijgen over deze ziekte. Wat is EDS ziekte?
  5 Antwoorden
  Olivier answered 2 jaar ago

  Het Ehlers-Danlos Syndroom (EDS) is een groep bindweefselaandoeningen die de huid, de gewrichten en de bloedvatwanden aantasten. Er zijn verschillende soorten EDS, elk met zijn eigen symptomen. Sommige mensen met EDS hebben zeer milde symptomen, terwijl anderen ernstiger problemen hebben.

  De meest voorkomende symptomen van EDS zijn gewrichtspijn en flexibele gewrichten die buiten het gemiddelde bewegingsbereik bewegen. Mensen met EDS kunnen ook last hebben van een kwetsbare huid die gemakkelijk blauwe plekken krijgt, trage wondgenezing en problemen met de bloedcirculatie. In sommige gevallen kan EDS ook leiden tot verzwakking of falen van organen.

  Mercedes answered 2 jaar ago

  Eds ziekte, of Ehlers-Danlos syndroom, is een genetische aandoening die de bindweefsels in het lichaam aantast. Bindweefsels zijn verantwoordelijk voor het bijeenhouden en ondersteunen van de andere organen en weefsels in het lichaam. Mensen met eds ziekte hebben een abnormaal elastische huid en gewrichten die gevoelig zijn voor dislocatie. Ze hebben ook vaak problemen met de bloedsomloop en de ademhaling. Er is geen genezing voor eds ziekte, maar er zijn behandelingen beschikbaar om de symptomen te helpen beheersen.

  Milan answered 2 jaar ago

  Het syndroom van Ehlers-Danlos (EDS) is een groep bindweefselaandoeningen die de huid, de gewrichten en de bloedvaten aantasten. De symptomen verschillen van persoon tot persoon, maar kunnen bestaan uit een rekbare huid, gemakkelijk blauwe plekken en gewrichtspijn. Er bestaat geen genezing voor EDS, maar behandeling kan helpen de symptomen te beheersen.

  EDS wordt veroorzaakt door defecten in de genen die coderen voor collageen. Collageen is een eiwit dat structuur geeft aan de huid, botten, spieren en andere weefsels. Wanneer collageen niet goed wordt aangemaakt of niet goed functioneert, kan dit leiden tot problemen met de structuur en functie van deze weefsels.

  Loes answered 2 jaar ago

  De ziekte van Eds is een zeldzame, genetische aandoening die het bindweefsel in het lichaam aantast. Bindweefsel bestaat uit eiwitten en andere stoffen die organen en weefsels bij elkaar houden. Mensen met eds ziekte hebben abnormale hoeveelheden bindweefsel, waardoor hun huid rekbaar en fragiel kan zijn. Ook hebben ze vaak gewrichtsproblemen en een lage bloeddruk. Er is geen genezing voor eds ziekte, maar behandeling kan helpen de symptomen te verlichten.

  Sebastiaan answered 2 jaar ago

  Het Ellis-van Creveld syndroom (EDS) is een zeldzame genetische aandoening die wordt gekenmerkt door een korte gestalte, abnormale kromming van de wervelkolom (scoliose), en webbing van de vingers en tenen (syndactylie). Mensen met EDS hebben ook problemen met hun gewrichten en spieren. Het meest voorkomende type EDS is type III, dat wordt veroorzaakt door mutaties in het COL1A2-gen.