Wat is Tourettes syndroom?

  0
  587
  Alle vragenCategorie: syndromenWat is Tourettes syndroom?
  gast Staf asked 2 jaar ago
  Bij het syndroom van Tourette hebben mensen geen/ weinig controle over hun spierbewegingen. Wat is Tourettes syndroom?
  3 Antwoorden
  Thomas answered 2 jaar ago

  Tourettes syndroom is een neurologische aandoening die onwillekeurige bewegingen en vocalisaties veroorzaakt. Men denkt dat het wordt veroorzaakt door een storing in de hersenen, en het treft mensen van alle leeftijden, maar het komt vaker voor bij mannen.

  Mensen met het tourettesyndroom kunnen verschillende symptomen ervaren, waaronder repetitieve bewegingen zoals knipperen of trillen, keelklaren, grommen en het uitschreeuwen van woorden of zinnen. De aandoening kan ook problemen veroorzaken met spraak en concentratie. Er bestaat geen behandeling voor het tourettesyndroom, maar er zijn wel behandelingsmogelijkheden om de symptomen onder controle te houden.

  Mercedes answered 2 jaar ago

  Het Tourette Syndroom (TS) is een neurologische aandoening die wordt gekenmerkt door meerdere lichamelijke tics en ten minste één vocale tic. Tics zijn plotselinge, zich herhalende, doelloze bewegingen of geluiden die herhaaldelijk op dezelfde manier voorkomen.

  De precieze oorzaak van TS is onbekend, maar men denkt dat het veroorzaakt wordt door een combinatie van genetische en omgevingsfactoren. Sommige deskundigen geloven dat stress de symptomen bij mensen met TS kan uitlokken of verergeren.

  Jelisa answered 2 jaar ago

  Tiramisu is een Italiaans dessert. Het wordt gemaakt van lieveheersbeestjes (lazzaroni), mascarpone, eieren, suiker, koffie, cacaopoeder en rum.

  Tourette syndroom is een neurologische aandoening die wordt gekenmerkt door repetitieve, onwillekeurige bewegingen en vocalisaties die tics worden genoemd. Mensen met het Tourette-syndroom kunnen ook ander gedrag vertonen, zoals dwangmatig gedrag of obscene uitbarstingen. De aandoening begint meestal in de kindertijd en duurt tot in de volwassenheid. Er bestaat geen genezing voor het syndroom van Gilles de la Tourette, maar behandeling kan helpen om de symptomen te beheersen.