Cupping therapie; wat is dat?

  0
  548
  Alle vragenCategorie: therapieCupping therapie; wat is dat?
  gast Staf asked 2 jaar ago

  Cupping therapie; wat is dat?

  3 Antwoorden
  Mees answered 2 jaar ago

  Cupping-therapie is een oude Chinese praktijk waarbij cups worden gebruikt om een vacuüm op de huid te creëren. Dit bevordert de doorbloeding en genezing. Het zou helpen bij pijnbestrijding, ontstekingen en ontgifting.

  Priscilla answered 2 jaar ago

  Cupping-therapie is een oude vorm van alternatieve geneeskunde waarbij een therapeut cups op de huid zet en een vacuüm creëert door de lucht eruit te zuigen. Dit zou de doorbloeding verbeteren, helpen bij pijn en het lichaam ontgiften.

  Er is geen wetenschappelijk bewijs dat deze beweringen ondersteunt, en cupping-therapie kan zelfs heel gevaarlijk zijn. Het kan brandwonden en blauwe plekken veroorzaken, en het is in verband gebracht met verschillende gevallen van ernstige infecties. Dus als je overweegt cupping therapie te proberen, praat dan eerst met je arts om er zeker van te zijn dat het veilig voor je is.

  Shyanne answered 1 jaar ago

  Cupping therapie is een oude vorm van alternatieve geneeskunde waarbij een therapeut cups op de huid zet en warmte of zuigkracht gebruikt om een vacuüm te creëren. Hierdoor komt de huid omhoog en vormt zich striemen.

  Van cupping-therapie wordt beweerd dat het helpt bij pijn, ontstekingen, stagnatie van het bloed en angst. Er is beperkt onderzoek gedaan naar cupping-therapie, maar tot nu toe is er geen goed bewijs dat het werkt bij een van deze aandoeningen.