EMDR therapie vanaf welke leeftijd?

  0
  558
  Alle vragenCategorie: therapieEMDR therapie vanaf welke leeftijd?
  gast Staf asked 2 jaar ago

  EMDR therapie vanaf welke leeftijd?

  3 Antwoorden
  Luuk answered 2 jaar ago

  EMDR therapie kan gebruikt worden bij mensen van alle leeftijden. Het wordt het meest gebruikt bij volwassenen, maar het is ook met succes gebruikt bij kinderen en adolescenten.

  EMDR therapie is een relatief nieuw type therapie dat effectief is gebleken bij de behandeling van een breed scala aan psychologische problemen, waaronder trauma, angst en depressie.

  Rachel answered 2 jaar ago

  EMDR therapie is over het algemeen geschikt voor personen van 18 jaar en ouder. Er kunnen echter zeldzame gevallen zijn waarin EMDR therapie geschikt is voor een jonger individu (bijv. 12 jaar of ouder). Met toestemming van de ouders en inbreng van de therapeut kan EMDR therapie worden toegepast op kinderen die aanzienlijke psychische problemen hebben.

  David answered 2 jaar ago

  EMDR therapie wordt niet aanbevolen voor kinderen jonger dan zes jaar. Er zijn aanwijzingen dat EMDR therapie effectief kan zijn bij kinderen vanaf drie jaar; er is echter aanvullend onderzoek nodig om dit te bevestigen. Voor kinderen tussen zes en 18 jaar oud zal de therapeut bepalen of EMDR therapie geschikt is op basis van een aantal factoren, waaronder de leeftijd van het kind, de ernst van de symptomen en de voorgeschiedenis.