Wanneer heb je last van borderline stoornis?

  0
  418
  Alle vragenCategorie: stoornisWanneer heb je last van borderline stoornis?
  gast Staf asked 2 jaar ago
  Bij borderline stoornis voelt een persoon zich vaak niet in balans en kunnen zijn/ haar stemmingen heel snel omslaan. Wanneer heb je last van borderline stoornis?
  2 Antwoorden
  Shyanne answered 2 jaar ago

  Borderline persoonlijkheidsstoornis manifesteert zich meestal in de vroege volwassenheid. De diagnose wordt vaker gesteld bij vrouwen dan bij mannen, en wordt gekenmerkt door een breed scala aan symptomen die het leven van de persoon die eraan lijdt erg moeilijk kunnen maken. Deze symptomen omvatten intense en onstabiele relaties, impulsiviteit, emotionele wispelturigheid en problemen met zelfidentiteit. Als jij of iemand die je kent deze symptomen ervaart, is het belangrijk om hulp te zoeken bij een gekwalificeerde professional. Er is geen pasklaar antwoord op deze vraag, omdat borderline stoornis er bij verschillende mensen anders uit kan zien. Maar als je bang bent dat jij of iemand van wie je houdt aan een borderline persoonlijkheidsstoornis lijdt, aarzel dan niet om hulp te zoeken.

  Delores answered 2 jaar ago

  Borderline persoonlijkheidsstoornis (BPD) is een geestesziekte die wordt gekenmerkt door onstabiele stemmingen, relaties en zelfbeeld. Mensen met BPD kunnen intense episoden van woede, depressie en angst ervaren die minuten tot uren kunnen duren. Deze episodes kunnen zo ernstig zijn dat ze het dagelijks leven verstoren.

  BPD begint meestal in de vroege volwassenheid. Het komt ongeveer even vaak voor bij vrouwen als bij mannen. Er is niet één oorzaak van BPD, maar het lijkt erop dat een combinatie van genetische en omgevingsfactoren bijdraagt aan de ontwikkeling ervan.

  Als u symptomen van BPD ervaart, is het belangrijk professionele hulp te zoeken. Behandeling voor BPD omvat meestal therapie en medicatie.