Waarom wordt burn out niet vergoed?

  0
  517
  Alle vragenCategorie: DementieWaarom wordt burn out niet vergoed?
  gast Staf asked 2 jaar ago
  Tijdens een burn-out ben je niet meer in staat om normale activiteiten te doen, zoals het naar school of naar werk gaan. Waarom wordt burn out dan niet vergoed?
  2 Antwoorden
  Daan answered 2 jaar ago

  Er zijn een paar redenen waarom burn-out meestal niet wordt vergoed door ziektekostenverzekeringen. Ten eerste wordt burn-out nog steeds niet beschouwd als een officiële medische diagnose. Dit betekent dat er geen standaarddefinitie is voor wat het is en hoe het moet worden behandeld. Daarom beschouwen veel ziektekostenverzekeraars het niet als een geldige reden voor vergoeding.

  Een andere reden is dat burn-out moeilijk te definiëren en te bewijzen is. Het wordt vaak een "gevoel" genoemd in plaats van een fysieke aandoening, waardoor het moeilijk kan zijn om aan uw zorgverzekeraar aan te tonen dat u echt een burn-out heeft. Vaak is de beste manier om dekking voor burn-out te krijgen een diagnose van een professional in de geestelijke gezondheidszorg, zoals een adviseur of therapeut.

  Meruchia answered 2 jaar ago

  Er is geen pasklaar antwoord op deze vraag, omdat de vergoeding van burn-out kan verschillen per land, bedrijf of bedrijfstak. Enkele mogelijke redenen waarom burn-out niet wordt vergoed, zijn echter

  1) De definitie van burn out kan vaag of subjectief zijn, waardoor het moeilijk is om te bepalen of een werknemer het daadwerkelijk heeft meegemaakt.

  2) Er kan een gebrek aan bewijs zijn dat burn out een echte medische aandoening is.

  3) Burn out kan worden gezien als een individuele verantwoordelijkheid en werknemers kunnen terughoudend zijn om er vergoeding voor te vragen.