Waarom genetische manipulatie?

  0
  823
  Alle vragenCategorie: DNAWaarom genetische manipulatie?
  gast Staf asked 1 jaar ago
  Genetische manipulatie wordt vaak toegepast bij gewassen, voedsel productie en tegenwoordig ook bij de mens. Maar wat is het doel hiervan? Waarom past men genetische manipulatie toe?
  5 Antwoorden
  Meruchia answered 1 jaar ago

  Genetische manipulatie is een geweldige manier om de genetica van een plant of dier te veranderen om de gewenste eigenschappen te krijgen. Je zou genetische manipulatie bijvoorbeeld kunnen gebruiken om gewassen te creëren die resistent zijn tegen herbiciden of plagen, of dieren die resistent zijn tegen ziekten.

  Evelien answered 1 jaar ago

  Er zijn veel redenen waarom iemand zou kunnen kiezen voor genetische manipulatie. Voor sommigen kan het een persoonlijk streven zijn - ze willen manieren vinden om het menselijk genoom of dat van andere organismen te verbeteren. Anderen kunnen worden gemotiveerd door de mogelijke toepassingen van genetische manipulatie in de gezondheidszorg, landbouw of industrie. Weer anderen voelen zich aangetrokken tot de uitdaging van het werken met complexe biologische systemen.

  Wat de reden ook is, het lijdt geen twijfel dat gentechnologie een fascinerend en uitdagend vakgebied is. Het biedt mogelijkheden om een echt verschil te maken in de wereld - of dat nu de ontwikkeling van nieuwe behandelingen voor ziekten, het ontwerpen van meer efficiënte en duurzame gewassen, of het creëren van veiliger en meer milieuvriendelijke industriële processen.

  Lies answered 1 jaar ago

  Er zijn vele redenen waarom iemand kan kiezen om genetische manipulatie na te streven. Voor sommigen is het een manier om mensen te helpen met ziekten of geboorteafwijkingen door het inbrengen van gezonde genreeksen in hun DNA. Anderen kunnen het gebruiken om voedselgewassen te verbeteren of nieuwe stammen van dieren die resistent zijn tegen ziekten te creëren. Er is ook potentieel voor het gebruik van genetische manipulatie in de ontwikkeling van nieuwe farmaceutische producten en andere medische behandelingen.

  Uiteindelijk heeft elk individu zijn eigen redenen voor het nastreven van dit gebied van studie. Echter, een rode draad onder alle genetische ingenieurs is een passie voor het helpen van anderen en het maken van een positieve invloed op de wereld waarin we leven.

  Jonathan answered 1 jaar ago

  Er zijn een aantal redenen waarom genetische manipulatie wenselijk zou kunnen zijn. Bijvoorbeeld, genetische manipulatie zou kunnen worden gebruikt om:

  1) gewassen te produceren die resistent zijn tegen plagen of ziekten.

  2) gewassen te produceren die bestand zijn tegen droogte.

  3) gewassen te produceren met een hogere opbrengst.

  4) vee te produceren dat resistent is tegen ziekten.

  5) Farmaceutische en andere biochemische producten produceren met behulp van genetisch gemanipuleerde micro-organismen.

  Delores answered 1 jaar ago

  Er zijn vele redenen waarom genetische manipulatie kan worden gekozen als methode om de genen van een plant of dier te veranderen. De meest voorkomende redenen zijn:

  1) Om de eigenschappen van een plant of dier te verbeteren. Bijvoorbeeld gewassen die resistent zijn tegen plagen of ziekten, of dieren die een betere vleeskwaliteit hebben of meer melk produceren.

  2) Om planten of dieren te maken die ontworpen zijn om geneesmiddelen, vaccins of andere waardevolle eiwitten te produceren.

  3) Het bestuderen van de genfunctie en hoe genen de eigenschappen van planten en dieren bepalen.

  4) Begrijpen hoe mutaties in genen ziekten kunnen veroorzaken.