Hoe zien genen eruit?

  0
  865
  Alle vragenCategorie: DNAHoe zien genen eruit?
  gast Staf asked 2 jaar ago
  Een gen is een stukje DNA waarover iedereen bezit. Maar hoe zien genen eruit? Hoe zien genen eruit?
  5 Antwoorden
  Boaz answered 2 jaar ago

  Hier is een geweldig plaatje van hoe genen eruit zien:

  http://www.cellsalive.com/howcellswork/dna/solved.htm

  Zoals je ziet zijn het lange, dubbelstrengs DNA-strengen die opgerold zijn in een dubbele helixstructuur. Elke streng heeft een code voor een specifiek eiwit, en wanneer de cel dat eiwit moet maken, rolt hij de streng af en leest de code.

  Hendrik answered 2 jaar ago

  Er is niet één antwoord op deze vraag, want genen kunnen zeer uiteenlopende vormen aannemen. De meeste genen zijn echter lange, opgerolde strengen DNA (desoxyribonucleïnezuur), die samen met eiwitten de chromosoomstructuren vormen die onze erfelijke informatie dragen.

  Elk gen bevat meestal de instructies voor het maken van een bepaald eiwit, dat de vele verschillende functies vervult die nodig zijn voor het leven. Eiwitten zijn opgebouwd uit kleinere eenheden, aminozuren genaamd, en elk gen levert de sjablonen die nodig zijn om deze aminozuren in de juiste volgorde aan elkaar te rijgen. Fouten in deze volgorde kunnen leiden tot genetische afwijkingen.

  Onze cellen hebben 20.000 tot 25.000 genen, afhankelijk van het type cel..

  Max answered 2 jaar ago

  Genen zijn lange, opgerolde DNA-strengen. Ze worden vaak vergeleken met gedraaide laddersporten, waarbij de "sporten" de nucleotiden zijn waaruit DNA is opgebouwd. De zijkanten van de ladder bestaan uit suiker- en fosfaatmoleculen. Genen variëren in grootte van een paar honderd nucleotiden tot meer dan 100.000 nucleotiden.

  Boaz answered 2 jaar ago

  Genen zijn kleine, draadvormige structuren die zich in de cellen van ons lichaam bevinden. Ze bestaan uit DNA, een molecuul dat de instructies bevat voor de werking van ons lichaam. Genen dragen de informatie die ons maakt tot wie we zijn en stuurt de productie van alle eiwitten in ons lichaam.

  Elk gen heeft een specifieke lengte en is gewikkeld rond eiwitten die histonen worden genoemd. Samen vormen de genen en histonen chromosomen. Chromosomen bevinden zich in de kern van onze cellen.

  Tom answered 2 jaar ago

  Genen bestaan uit DNA en zijn de instructies voor het maken van eiwitten. Eiwitten spelen een vitale rol in bijna alle aspecten van het leven, van celstructuur en -functie tot energiestofwisseling en hormoonproductie.

  Genen zijn er in verschillende vormen en maten, maar ze hebben allemaal een gemeenschappelijke structuur. Het gen is samengesteld uit twee strengen DNA die zich om elkaar heen wikkelen tot een dubbele helix. De strengen worden bij elkaar gehouden door chemische bindingen, en de volgorde van de letters op de strengen (A, T, C, G) bepaalt de volgorde van de aminozuren in het eiwit waarvoor het gen codeert.