Waar kun je testen op dyscalculie?

  0
  83
  Alle vragenCategorie: stoornisWaar kun je testen op dyscalculie?
  gast Staf asked 2 weken ago

  Dyscalculieonderzoek moet altijd gedaan worden door een in dyscalculie gespecialiseerde orthopedagoog of psycholoog. Waar kun je testen op dyscalculie?

  2 Antwoorden
  Sebastiaan answered 1 week ago

  Er is geen pasklaar antwoord op deze vraag, omdat de beste manier om op dyscalculie te testen zal variëren afhankelijk van de situatie van de persoon. Er zijn echter wel een paar algemene dingen die u in gedachten moet houden bij het testen op dyscalculie.

  Ten eerste is het belangrijk om een accurate diagnose te krijgen van een gekwalificeerde professional. Dit kan moeilijk zijn, omdat dyscalculie momenteel niet erkend is als een formele medische diagnose. Er zijn echter een aantal gespecialiseerde testen die kunnen worden afgenomen door gekwalificeerde professionals, zoals onderwijspsychologen of neuropsychologen.

  Boaz answered 1 week ago

  Dyscalculie is een probleem met het begrijpen en gebruiken van getallen. De diagnose wordt gesteld door psychologen, die tests afnemen zoals de Kaufman Assessment Battery for Children, Second Edition (KABC-II), of de Diagnostic and Statistical Manual of Mental Disorders IV (DSM-IV).

  Er zijn geen bloedtesten of scans die dyscalculie kunnen vaststellen. Sommige mensen kunnen echter ook problemen hebben met zien of horen, die ook van invloed kunnen zijn op hun vermogen om te rekenen. Deze problemen kunnen worden onderzocht door een optometrist of een audioloog.