Waarom komt depressie voor bij ouderen?

  0
  781
  Alle vragenCategorie: stoornisWaarom komt depressie voor bij ouderen?
  gast Staf asked 2 jaar ago
  Depressie komt voor bij mensen van verschillende leeftijden. Ook ouderen kunnen last krijgen van depressie. Wat kunnen de redenen zijn dat ouderen zich depressief voelen. Waarom komt depressie voor bij ouderen?  
  4 Antwoorden
  Latoya answered 2 jaar ago

  Depressie komt om een aantal redenen vaak voor bij ouderen. Een van de redenen is dat oudere volwassenen meer gezondheidsproblemen hebben en zich minder in staat voelen om daarmee om te gaan. Ze kunnen ook belangrijke mensen in hun leven verliezen, zoals vrienden of partners, wat kan leiden tot gevoelens van eenzaamheid en droefheid. Bovendien kunnen sommige ouderen na een beroerte of andere ziekte depressief worden omdat ze niet meer in staat zijn de dingen te doen die ze vroeger deden. Ten slotte kunnen veranderingen in de hersenchemie die met het ouder worden gepaard gaan, sommige mensen vatbaarder maken voor depressie.

  Elain answered 2 jaar ago

  Depressie is een van de meest voorkomende geestelijke gezondheidsproblemen bij de oudere bevolking. Meer dan 6,5 miljoen Amerikanen van 65 jaar of ouder lijden aan depressie.

  Depressie komt vaak voor in combinatie met andere lichamelijke en geestelijke gezondheidsproblemen, waardoor het nog moeilijker is om er mee om te gaan. Veel ouderen krijgen een depressie als gevolg van een chronische ziekte, weduwschap, sociaal isolement, stress van de verzorger, of andere uitdagingen die horen bij het ouder worden.

  Hoewel jongere volwassenen doorgaans ernstiger symptomen van depressie ervaren, geven ouderen vaker aan dat ze zich twee weken of langer meestal verdrietig, hopeloos en waardeloos voelen. Ze hebben ook vaker zelfmoordgedachten.

  Priscilla answered 2 jaar ago

  Depressie is geen normaal onderdeel van het ouder worden. Het risico om een depressie te ontwikkelen neemt echter toe met de leeftijd. Er zijn een aantal redenen waarom oudere volwassenen kwetsbaarder zijn voor depressie. Naarmate mensen ouder worden, krijgen ze bijvoorbeeld vaker te maken met verliezen - zoals het overlijden van dierbaren, pensionering of een afnemende gezondheid. Deze verliezen kunnen leiden tot gevoelens van verdriet, eenzaamheid en isolement die kunnen bijdragen tot depressie. Bovendien kunnen oudere volwassenen minder sociale steun hebben dan jongere mensen en minder goed omgaan met stressvolle levensgebeurtenissen. Ze kunnen ook moeite hebben zich aan te passen aan veranderingen in hun lichaam en hersenen - zoals verminderde hormoonspiegels of problemen met het geheugen en andere cognitieve functies - waardoor ze zich neerslachtig of ontmoedigd kunnen voelen.

  Jolijn answered 2 jaar ago

  Depressie is om een aantal redenen een veel voorkomend probleem bij ouderen. Ten eerste krijgen mensen bij het ouder worden vaak te maken met verliezen in hun leven, zoals het overlijden van vrienden en geliefden, verlies van onafhankelijkheid en pensionering. Deze veranderingen kunnen moeilijk zijn om zich aan aan te passen en kunnen een depressie veroorzaken. Daarnaast hebben veel senioren chronische gezondheidsproblemen die kunnen leiden tot pijn en beperkte mobiliteit, die beide in verband worden gebracht met een verhoogd risico op depressie. Ten slotte kunnen medicijnen die vaak aan ouderen worden voorgeschreven ook een depressieve stemming veroorzaken of daartoe bijdragen. Als u als oudere volwassene een depressieve stemming of andere symptomen van depressie ervaart, is het belangrijk om met uw arts te praten zodat u de hulp kunt krijgen die u nodig hebt.