Is hoogbegaafdheid een stoornis?

  0
  466
  Alle vragenCategorie: stoornisIs hoogbegaafdheid een stoornis?
  gast Staf asked 1 jaar ago

  Is hoogbegaafdheid een stoornis?

  3 Antwoorden
  Evelien answered 1 jaar ago

  Hoogbegaafdheid is geen stoornis. Het is een term die wordt gebruikt om kinderen te beschrijven van wie is vastgesteld dat ze superieure intellectuele capaciteiten en/of creatieve talenten hebben.

  Shyanne answered 1 jaar ago

  Nee, hoogbegaafdheid is geen stoornis. Hoogbegaafdheid is een term die wordt gebruikt om personen te beschrijven die een hoog niveau van bekwaamheid vertonen op een of meer gebieden, zoals intellectuele vaardigheden, creativiteit of leiderschapskwaliteiten. Hoogbegaafden hebben vaak andere onderwijs- en ondersteunende diensten nodig dan andere leerlingen vanwege hun unieke behoeften. Hoogbegaafdheid is echter geen stoornis en mag niet als zodanig worden behandeld.

  Mercedes answered 1 jaar ago

  Hoogbegaafdheid is geen stoornis, maar kan wel een uitdaging zijn.

  Hoogbegaafden hebben vaak andere behoeften dan andere mensen. Ze kunnen bijvoorbeeld meer intellectuele stimulatie of uitdagender werk nodig hebben. Ze kunnen ook gevoeliger zijn voor geluid of licht, of zich sneller vervelen.

  Hoogbegaafdheid is geen stoornis, maar kan wel een uitdaging zijn. Dat komt omdat deze verschillen het soms moeilijk maken voor hoogbegaafden om zich aan te passen aan andere mensen van hun leeftijd. Ze kunnen het ook moeilijk vinden om te slagen in een traditionele schoolsetting.