Is borderline stoornis te genezen?

  0
  355
  Alle vragenCategorie: stoornisIs borderline stoornis te genezen?
  gast Staf asked 1 jaar ago

  Is borderline stoornis te genezen?

  2 Antwoorden
  Loes answered 1 jaar ago

  Borderline Persoonlijkheidsstoornis is een ernstige geestesziekte. Het is echter behandelbaar. Met de hulp van een geestelijk verzorger kunnen mensen met een borderline persoonlijkheidsstoornis leren omgaan met hun symptomen en gezonde relaties hebben.

  Hendrik answered 1 jaar ago

  Borderline persoonlijkheidsstoornis is een ernstige psychische aandoening die een langdurige behandeling vereist, en het is niet altijd mogelijk om ervan te genezen. Maar met de hulp van een gekwalificeerde therapeut of arts leren veel mensen met een borderline persoonlijkheidsstoornis hun symptomen te beheersen en een bevredigend leven te leiden.

  Borderline persoonlijkheidsstoornis wordt gekenmerkt door heftige stemmingswisselingen, impulsief gedrag, onstabiele relaties en problemen met de zelfidentiteit. Mensen met een borderline persoonlijkheidsstoornis vinden het vaak moeilijk om hun emoties onder controle te houden en handelen soms impulsief zonder over de gevolgen na te denken. Dit kan leiden tot problemen in hun persoonlijke relaties en problemen met functioneren op het werk of op school.

  Gelukkig kan borderline persoonlijkheidsstoornis effectief worden behandeld met therapie en medicijnen.