Is genetische modificatie nodig?

  0
  425
  Alle vragenCategorie: DNAIs genetische modificatie nodig?
  gast Staf asked 2 jaar ago
  Bij genetische modificatie knippen wetenschappers stukjes DNA uit een cel en plakken dit in het DNA van een cel van een ander organisme. Maar is dit proces wel nodig.   Is genetische modificatie nodig?
  3 Antwoorden
  Max answered 2 jaar ago

  Dat hangt ervan af wat je onder "noodzakelijk" verstaat Is het nodig om meer voedsel te produceren? Waarschijnlijk niet. Maar het is nodig om honger te voorkomen in sommige delen van de wereld, en het kan in de toekomst nodig worden als de bevolking blijft groeien.

  Is het nodig om gewassen resistent te maken tegen ziekten en plagen? Nogmaals, waarschijnlijk niet. Maar zonder genetische modificatie lopen we het risico hele gewassen te verliezen aan plagen of ziekten, wat een verwoestend effect zou hebben op de wereldwijde voedselvoorziening.

  Dus hoewel genetische modificatie misschien niet "noodzakelijk" is in de strikte zin van het woord, is zij zeker zeer nuttig en kan zij een belangrijke rol spelen bij het voldoen aan onze groeiende behoefte aan voedsel en veiligheid.

  Tamieke answered 2 jaar ago

  Dat hangt af van de definitie van "noodzakelijk". Vanuit wetenschappelijk oogpunt is genetische modificatie vaak nodig om gewassen te creëren die bestand zijn tegen plagen, ziekten en droogte. En vanuit humanitair oogpunt kan worden gesteld dat genetische modificatie nodig is om de voedingskwaliteit van gewassen te verbeteren en ze beter bestand te maken tegen droogte.

  Vanuit een puur filosofisch standpunt zou men echter kunnen stellen dat genetische modificatie helemaal niet nodig is. Per slot van rekening heeft de mens de genetica van planten en dieren al duizenden jaren gewijzigd door selectief te fokken. Dus misschien is wat we echt nodig hebben niet meer genetische modificatie, maar eerder een zorgvuldiger beheer van onze natuurlijke hulpbronnen.

  Noah answered 2 jaar ago

  Nee, dat is niet nodig. Maar het kan zeer nuttig zijn.

  Genetische modificatie is het proces waarbij de genen van een levend organisme opzettelijk worden gemanipuleerd. Het kan worden gebruikt om gewassen te verbeteren door ze resistent te maken tegen plagen of ziekten, of om hogere opbrengsten te produceren. Het kan ook worden gebruikt om dieren te creëren die efficiënter zijn in het omzetten van voedsel in vlees of melk, of die andere gewenste eigenschappen hebben.

  Hoewel genetische modificatie niet noodzakelijk is, kan het een zeer nuttig instrument zijn om de kwaliteit en de opbrengst van gewassen en vee te verbeteren.