Is geheugenverlies door stress mogelijk?

Vraag en AntwoordCategory: Het geheugenIs geheugenverlies door stress mogelijk?
Piet asked 7 maanden ago

Ik vraag me af of het mogelijk is om vergeetachtig te worden doordat iemand te veel stress ervaart.

1 Answers
zobegaafd Staff answered 7 maanden ago

Stress heeft erg veel invloed op ons lichaam. Veel mensen vragen zich af of het ook mogelijk is dat je geheugenverlies door stress kunt krijgen. Het antwoord op die vraag is: jazeker. Ons lichaam maakt cortisol aan wanneer je met stress te maken hebt. Hiermee worden denkprocessen verkort en denk je veel sneller dan normaal. Dit kan ervoor zorgen dat je sneller wat vergeet en dus ook last kunt hebben van geheugenverlies.

Wanneer je hier wat tegen wilt doen, is het vooral belangrijk om de stress aan te pakken. Zoek hier hulp voor, zodat je meer inzicht in jezelf krijgt. Verder is het belangrijk om gezond te eten en ook voldoende te bewegen. Dit werkt juist stress verlagend. Zorg ook voor voldoende ontspanning. Zelfs in stressvolle tijden is het mogelijk om ook even lekker te relaxen.  Sommige mensen kiezen er ook voor om te mediteren. Dit klinkt heel zweverig, maar het is wel degelijk een manier om minder stress te ervaren.

Hoe lang het duurt tot geheugenverlies door stress minder wordt, is onbekend. Dit zal per persoon verschillend zijn en is ook afhankelijk van de hoeveelheid stress waar je mee te maken hebt.

Your Answer