Waar kan ik de juiste coaching voor ouders met een hoogbegaafd kind vinden?

Vraag en AntwoordCategory: HoogbegaafdWaar kan ik de juiste coaching voor ouders met een hoogbegaafd kind vinden?
Karel asked 7 maanden ago

Ik heb een hoogbegaafd kind, maar ik vind het opvoedingsgedeelte nog erg lastig. Ik zou graag samen met een coach willen naar de problemen die ik ervaar, zodat hij of zij mij kunnen helpen in het opvoeden van mijn hoogbegaafde kind.

1 Answers
zobegaafd Staff answered 5 maanden ago

Waar kun je de juiste coaching vinden voor ouders met een hoogbegaafd kind? Kinderen die hoogbegaafd zijn, hebben een wat andere opvoeding nodig dan niet-hoogbegaafde kinderen. Voor ouders kan dit best lastig zijn en ze kunnen wel wat hulp gebruiken. Er zijn verschillende manieren om coaching te vinden hiervoor.

Ten eerste kun je sowieso terecht bij een psychiater. Hij of zij kan je meer tips geven om goed om te kunnen gaan met je hoogbegaafde kind. Behalve een psychiater zijn er natuurlijk meer professionals die je kunnen helpen. Zo zijn er meerdere officiële instanties die gericht zijn op hoogbegaafdheid. Ook zijn er mensen die als zelfstandig ondernemer coaching bieden voor ouders met hoogbegaafde kinderen.

Om iemand te vinden die coaching kan geven, kun je het beste het internet raadplegen. Als je specifiek je woonplaats intypt en ‘coaching ouders hoogbegaafd kind’, kun je al veel instanties en bedrijven zien bij jou in de omgeving die deze coaching kunnen bieden. Voordat je een keuze maakt, kun je kijken wat de ervaringen zijn en wat anderen er eventueel over zeggen. Doorgaans is het daarnaast mogelijk om een vrijblijvend kennismakingsgesprek te krijgen, zodat je kunt kijken of het goed voelt. Er moet natuurlijk wel een bepaalde klik zijn tussen jou en de coach. Dit soort coaching kan in sommige gevallen worden vergoed door de zorgverzekeraar. Kijk altijd hoe dit zit en of je hier het juiste verzekeringspakket voor hebt. Je kunt bij de coach vaak ook wel vragen hoe het zit met de zorgverzekering.

 

Your Answer