Is dementie een psychische stoornis?

  0
  453
  Alle vragenCategorie: DementieIs dementie een psychische stoornis?
  gast Staf asked 1 jaar ago
  Bij dementie kunnen de hersenen informatie niet meer goed verwerken. Men is vaak vergeetachtigheid, vergeet de betekenis van verschillende woorden en ook vaak in de war.     Is dementie een psychische stoornis?
  3 Antwoorden
  Florance answered 1 jaar ago

  Nee. Dementie is een algemene term voor een afname van de geestelijke vermogens. Het wordt veroorzaakt door fysieke veranderingen in de hersenen, meestal door ziekten zoals de ziekte van Alzheimer of een beroerte.

  Joey answered 1 jaar ago

  Nee, dementie is geen psychische stoornis. Dementie is een syndroom (een groep symptomen) dat wordt veroorzaakt door verschillende ziekten en aandoeningen die de hersenen beschadigen. Enkele van de meest voorkomende oorzaken van dementie zijn de ziekte van Alzheimer, vasculaire dementie en Lewy body dementie.

  Daan answered 1 jaar ago

  Nee. Dementie is een term die wordt gebruikt om een groep symptomen te beschrijven, waaronder geheugenverlies en verwarring, die kunnen optreden bij schade aan de hersenen. De schade kan worden veroorzaakt door een aantal verschillende medische aandoeningen, zoals de ziekte van Alzheimer, een beroerte of hoofdletsel. Dementie is geen psychische aandoening op zich, maar een symptoom van een andere onderliggende aandoening.