Is yoga haram?

  0
  930
  Alle vragenCategorie: YogaIs yoga haram?
  gast Staf asked 2 jaar ago
  Tijdens yoga doet men verschillende oefeningen om tot rust te komen en om zich bewust te worden van zijn eigen lichaam of de omgeving. Veel mensen doen namelijk aan yoga. Mogen moslims ook aan yoga doen?     Is yoga haram?
  3 Antwoorden
  Francis answered 1 jaar ago

  Er is niet één antwoord op deze vraag, omdat verschillende mensen verschillende interpretaties kunnen hebben van wat "haram" betekent.

  Vanuit een strikt letterlijk standpunt zou yoga niet als haram worden beschouwd omdat er niets inherent religieus is aan de beoefening van yoga. Sommige moslims kunnen echter beweren dat yoga als haram kan worden beschouwd als het wordt gebruikt als middel om een veranderde bewustzijnstoestand te bereiken, wat kan worden gezien als een schending van de islamitische beginselen.

  Melissa answered 1 jaar ago

  Er is niet één antwoord op deze vraag, omdat yoga een brede praktijk is met veel verschillende interpretaties. Vanuit een puur fysiek standpunt kan yoga gezien worden als een manier om flexibiliteit, kracht en evenwicht te verbeteren. Veel mensen die yoga beoefenen zien het echter ook als een spirituele discipline die kan leiden tot innerlijke vrede en verlichting.

  Sommige moslims geloven dat yoga haram is omdat het hindoeïstische wortels heeft, terwijl anderen geloven dat het aanvaardbaar is zolang de nadruk blijft liggen op de fysieke houdingen en niet op de spirituele aspecten van de beoefening. Uiteindelijk is het aan elke individuele moslim om te beslissen wat voor hem of haar het beste is.

  Milan answered 1 jaar ago

  Er is geen definitief antwoord op deze vraag, omdat verschillende mensen verschillende interpretaties kunnen hebben van wat "haram" gedrag is. In het algemeen wordt yoga echter niet per se als haram beschouwd. Sommige religieuze geleerden kunnen zeggen dat bepaalde soorten yoga of asanas (houdingen) verboden zijn als ze worden uitgevoerd op een manier die als godslasterlijk of afgodisch wordt beschouwd; maar de meeste reguliere yogi's zouden zeggen dat de overgrote meerderheid van de yogahoudingen volkomen aanvaardbaar zijn voor mensen van alle geloven.