Is Asperger erfelijk?

  0
  451
  Alle vragenCategorie: syndromenIs Asperger erfelijk?
  gast Staf asked 1 jaar ago
  Het syndroom van Asperger is een vorm van autisme. Mensen met dit syndroom hebben vaak moeite om contact te maken met anderen. Maar is dit syndroom erfelijk.   Is Asperger erfelijk?
  4 Antwoorden
  Caroline answered 1 jaar ago

  Er is geen pasklaar antwoord op deze vraag, omdat de overerving van het syndroom van Asperger (of een andere autismespectrumstoornis) van familie tot familie kan verschillen. Recente studies suggereren echter dat er een genetische component aan het syndroom van Asperger kan kleven, aangezien de stoornis vaker in families voorkomt dan bij toeval alleen zou worden verwacht.

  Shannon answered 1 jaar ago

  Ja, het is mogelijk dat het syndroom van Asperger erfelijk is. Studies hebben aangetoond dat er een grotere kans is om de stoornis te erven als een of meer ouders het hebben. Maar hoewel het syndroom van Asperger een genetische component heeft, zal niet iedereen die het gen heeft de stoornis ontwikkelen. Milieu en andere factoren spelen ook een rol bij de vraag of iemand met het gen daadwerkelijk symptomen zal vertonen.

  Lies answered 1 jaar ago

  Het kan erfelijk zijn. Het syndroom van Asperger heeft een sterke genetische component, waarbij studies aangeven dat het risico dat een kind de stoornis ontwikkelt als één ouder het heeft ongeveer 25% is. Als beide ouders AS hebben, stijgt het risico voor het kind tot 50-75%. De meeste gevallen van AS worden echter niet door genetica veroorzaakt, maar zijn "sporadisch" - dat wil zeggen dat ze voorkomen in families waar geen geschiedenis van de stoornis bestaat.

  Bert answered 1 jaar ago

  Er is geen pasklaar antwoord op deze vraag, omdat de overerving van het syndroom van Asperger (of elke andere medische aandoening) van persoon tot persoon kan verschillen. Sommige mensen worden geboren met een genetische aanleg voor het ontwikkelen van het syndroom van Asperger, terwijl anderen de aandoening op latere leeftijd kunnen ontwikkelen na blootstelling aan bepaalde omgevingsfactoren.