Wat te doen bij Nefrotisch syndroom?

  0
  462
  Alle vragenCategorie: syndromenWat te doen bij Nefrotisch syndroom?
  gast Staf asked 1 jaar ago
  Bij het nefrotisch syndroom werken de nierfilters niet goed meer. Tijdens het urineren treedt er dan veel eiwitverlies op. Als gevolg neemt het lichaamsgewicht toe en kan de urineproductie minder worden.   Wat te doen bij Nefrotisch syndroom?
  5 Antwoorden
  Loes answered 1 jaar ago

  Er is geen pasklaar antwoord op deze vraag, want de beste behandeling voor het nefrotisch syndroom hangt af van de onderliggende oorzaak van de aandoening. Enkele behandelingen die kunnen worden aanbevolen zijn:

  • Het nemen van medicijnen om de bloeddruk te verlagen en diabetes onder controle te houden, indien nodig
  • Beperking van de zoutinname
  • Medicijnen om de hoeveelheid eiwit in de urine te verminderen en de zwelling onder controle te houden
  • Regelmatige dialyse of niertransplantatie, indien nodig.

  Bert answered 1 jaar ago

  Het nefrotisch syndroom is een nieraandoening die optreedt wanneer de nieren niet in staat zijn om eiwitten uit het bloed te filteren. De behandeling van het nefrotisch syndroom bestaat meestal uit medicijnen om de hoeveelheid eiwit in de urine te verminderen, maar ook uit veranderingen in de voeding en de levensstijl.

  Enkele belangrijke dingen die u in gedachten moet houden als u met het nefrotisch syndroom leeft zijn:

  • Het beperken van uw eiwitinname kan heel belangrijk zijn, omdat te veel eiwit de nieren kan overbelasten en uw symptomen kan verergeren.Streef naar ongeveer 0,8 gram eiwit per kilogram lichaamsgewicht per dag. Mogelijk moet u met een diëtist spreken om een maaltijdplan op te stellen dat voor u het beste werkt.

  Jane answered 1 jaar ago

  Het nefrotisch syndroom is een nieraandoening waarbij overmatig eiwit in de urine lekt. De oorzaak van het nefrotisch syndroom is vaak onbekend, maar het kan zich ontwikkelen als een complicatie van andere ziekten zoals lupus, diabetes en hepatitis C.

  De behandeling van het nefrotisch syndroom bestaat meestal uit medicijnen om de hoeveelheid eiwit in de urine te verminderen en om de bloeddruk te verlagen als die hoog is. Aanvullende behandelingen kunnen bestaan uit veranderingen in de voeding, met name het beperken van de zoutinname en het eten van meer fruit en groenten; lichaamsbeweging; gewichtsverlies indien nodig; en het nemen van supplementen zoals vitamine D en calcium. In sommige gevallen moet iemand met het nefrotisch syndroom dialyse ondergaan of een niertransplantatie ondergaan.

  Boaz answered 1 jaar ago

  Het nefrotisch syndroom is een groep symptomen veroorzaakt door schade aan de nieren. Deze symptomen kunnen bestaan uit eiwit in de urine, zwelling in de benen en voeten, hoog cholesterol- en triglyceridengehalte in het bloed en een laag albuminegehalte in het bloed.

  Het belangrijkste doel van de behandeling is het verminderen van de hoeveelheid eiwit die uit de nieren lekt en in de urine terechtkomt. Dit kan worden gedaan door medicijnen te nemen zoals diuretica (waterpillen), steroïden of andere geneesmiddelen die helpen uw eiwitniveaus onder controle te houden. Mogelijk moet u ook uw dieet aanpassen, zoals minder zout en meer fruit en groenten eten. In ernstige gevallen kan een operatie of dialyse nodig zijn.

  Felicia answered 1 jaar ago

  Er is geen pasklaar antwoord op deze vraag, want de beste behandeling van het nefrotisch syndroom hangt af van de onderliggende oorzaak. Enkele algemene tips kunnen echter helpen:

  1) Goed gehydrateerd blijven - drink veel vocht gedurende de dag, vooral water en ongezoete thee.

  2) Beperk de zoutinname - probeer de dagelijkse natriuminname onder de 2000 mg per dag te houden.

  3) Een gezond dieet met veel fruit en groenten - deze voedingsmiddelen bevatten weinig natrium en veel antioxidanten, die de nieren kunnen helpen beschermen.

  4) Regelmatig bewegen - regelmatige lichaamsbeweging kan helpen ontstekingen te verminderen en de nierfunctie in stand te houden.