Is ADHD hetzelfde als autisme?

  0
  538
  Alle vragenCategorie: stoornisIs ADHD hetzelfde als autisme?
  gast Staf asked 2 jaar ago
     
  3 Antwoorden
  Boaz answered 2 jaar ago

  Er is enige overlapping tussen ADHD en autisme, maar het zijn verschillende aandoeningen.

  ADHD is een ontwikkelingsstoornis die de aandacht, hyperactiviteit en impulsiviteit beïnvloedt. Autisme spectrum stoornis (ASS) is een groep stoornissen die de communicatie en sociale interactie beïnvloeden. Mensen met ASS kunnen ook beperkte of repetitieve gedragspatronen of interesses hebben.

  Francis answered 2 jaar ago

  Nee. ADHD is een psychische stoornis die wordt gekenmerkt door problemen met concentratie, hyperactiviteit en impulsiviteit. Autismespectrumstoornis (ASS) is een ontwikkelingsstoornis die de communicatie en sociale interactie beïnvloedt.

  Er zijn veel symptomen die zowel ADHD als ASS gemeen hebben, zoals moeite met opletten, problemen met organisatie en planning, friemelen of rusteloos zijn, en moeite met wachten op je beurt. De twee stoornissen verschillen echter wat betreft hun onderliggende oorzaken en hoe ze het leven van mensen beïnvloeden. Mensen met ADHD hebben bijvoorbeeld meer kans op problemen op school of op het werk door hun onvermogen om zich te concentreren en bij de les te blijven, terwijl mensen met ASS door hun sociale onhandigheid moeite kunnen hebben om vrienden te maken of met anderen te communiceren.

  Luuk answered 2 jaar ago

  Er is veel overlapping tussen ADHD en autismespectrumstoornis, maar er zijn ook enkele belangrijke verschillen. Om te beginnen hebben mensen met ADHD eerder problemen met concentratie en aandacht, terwijl mensen met autisme eerder problemen hebben met sociale communicatie en interactie. Daarnaast kunnen mensen met autisme ongewone interesses of gedragingen hebben (ze kunnen bijvoorbeeld erg geïnteresseerd zijn in getallen of patronen), terwijl mensen met ADHD dit soort gedrag meestal niet vertonen. Ten slotte kan de ernst van de symptomen binnen elke diagnose aanzienlijk verschillen van persoon tot persoon.