Hoe voorkom je Nefrotisch syndroom?

  0
  431
  Alle vragenCategorie: syndromenHoe voorkom je Nefrotisch syndroom?
  gast Staf asked 1 jaar ago
  Bij het nefrotisch syndroom werken de nierfilters niet goed meer. Daardoor plast u veel eiwitten uit en is er een tekort aan eiwitten in het bloed. Hoe voorkom je Nefrotisch syndroom?
  4 Antwoorden
  Evelien answered 1 jaar ago

  Het nefrotisch syndroom is een nieraandoening die optreedt wanneer de nieren niet in staat zijn afvalstoffen uit het bloed te filteren. Hierdoor kunnen te grote hoeveelheden eiwit in de urine lekken, wat kan leiden tot zwelling in verschillende delen van het lichaam, waaronder het gezicht, de voeten en de benen.

  Er is momenteel geen behandeling voor het nefrotisch syndroom, maar er zijn wel behandelingen die de symptomen kunnen verlichten. De behandeling bestaat meestal uit medicijnen om ontstekingen en proteïnurie (eiwit in de urine) te verminderen, alsmede aanpassingen van het dieet en regelmatige lichaamsbeweging. Het verminderen van de zoutinname en het eten van een gezond dieet met weinig vet en eiwit kan bijzonder gunstig zijn voor mensen met het nefrotisch syndroom.

  Milan answered 1 jaar ago

  Het nefrotisch syndroom is een nieraandoening die optreedt wanneer de nieren het lichaam niet goed kunnen ontdoen van afvalstoffen en overtollig vocht. Enkele veel voorkomende symptomen zijn:

  -overmatige dorst

  -frequent urineren

  -opgeblazen gevoel of zwelling in de enkels, voeten of handen

  -hoge bloeddruk

  Er is geen behandeling voor het nefrotisch syndroom bekend, maar er zijn wel behandelingen om de aandoening onder controle te houden. De behandelingsmogelijkheden variëren afhankelijk van de individuele symptomen en kunnen bestaan uit medicijnen, veranderingen in het dieet en lichaamsbeweging. Als bij u de diagnose nefrotisch syndroom is gesteld, is het belangrijk de instructies van uw arts nauwgezet op te volgen om een optimale gezondheid te behouden.

  Klaas answered 1 jaar ago

  Het nefrotisch syndroom is een aandoening die resulteert in het verlies van eiwit in de urine, albumine genaamd. Albumine is het belangrijkste eiwit in het bloed en helpt voorkomen dat vocht uit de bloedvaten naar de weefsels lekt. Het nefrotisch syndroom kan zwelling (oedeem) veroorzaken, vooral in de benen en voeten, vanwege het overtollige vocht.

  De behandeling van het nefrotisch syndroom bestaat meestal uit het innemen van medicijnen om de ontsteking in de nieren te verminderen en de cellen waaruit uw nieren bestaan te beschermen. Mogelijk moet u ook de hoeveelheid eiwitten die u eet beperken en vocht drinken, afhankelijk van hoeveel u verliest door plassen. Afhankelijk van uw symptomen kunt u behandelingen nodig hebben zoals dialyse of een niertransplantatie.

  Joey answered 1 jaar ago

  Het nefrotisch syndroom (NS) is een nieraandoening waarbij het lichaam te veel eiwitten in de urine uitscheidt. Het belangrijkste doel van de behandeling van NS is de hoeveelheid eiwitverlies uit het lichaam te verminderen. Dit kan door medicijnen te nemen die de nieren helpen eiwit vast te houden en door voedsel te eten dat weinig eiwit en natrium bevat. Daarnaast kan het nodig zijn dat mensen met NS steroïden innemen om de ontsteking in de nieren te verminderen. Zonder behandeling kan het nefrotisch syndroom leiden tot nierfalen.