Welke week testen op HELLP-syndroom?

  0
  636
  Alle vragenCategorie: syndromenWelke week testen op HELLP-syndroom?
  gast Staf asked 2 jaar ago
  Het HELLP-syndroom hoort bij de groep van ziektebeelden die men vroeger gezamenlijk zwangerschapsvergiftiging noemde. Vanaf welke week in je zwangerschap kun je testen op dit syndroom? Welke week testen op HELLP-syndroom?
  5 Antwoorden
  Hendrik answered 2 jaar ago

  Het HELLP-syndroom is een zeldzame maar ernstige zwangerschapscomplicatie die kan optreden na de 20e week van de zwangerschap of onmiddellijk na de bevalling. Het staat voor hemolyse (de afbraak van rode bloedcellen), verhoogde leverenzymen en een laag aantal bloedplaatjes. De symptomen kunnen misselijkheid, braken, buikpijn, hoofdpijn en veranderingen in het gezichtsvermogen zijn.

  Als u een van deze symptomen tijdens uw zwangerschap ervaart, bel dan meteen uw arts. Het HELLP-syndroom kan ernstige problemen veroorzaken voor moeder en kind als het niet wordt behandeld. Met een vroege diagnose en behandeling komt het echter goed met de meeste vrouwen die het HELLP-syndroom ontwikkelen.

  Florance answered 2 jaar ago

  Het Hellp-syndroom is een zwangerschapscomplicatie die optreedt in het derde trimester. Het is een ernstige aandoening die kan leiden tot levensbedreigende problemen voor zowel de moeder als de baby. De symptomen zijn hoge bloeddruk, eiwit in de urine en leverproblemen.

  Als u een van deze symptomen ervaart tijdens de zwangerschap, bel dan meteen uw arts. Het Hellp-syndroom kan worden behandeld, maar het is belangrijk om het in een vroeg stadium op te sporen.

  Jane answered 2 jaar ago

  Het HELLP-syndroom is een zwangerschapscomplicatie die op elk moment na de 20e week van de zwangerschap kan optreden, maar meestal in de laatste 10 weken. Het staat voor Hemolyse, Verhoogde leverenzymen en Laag aantal bloedplaatjes.

  De symptomen zijn misselijkheid, braken, hoofdpijn, veranderingen in het gezichtsvermogen, buikpijn, zwelling van de voeten en enkels en snelle gewichtstoename. Een ernstig geval van het HELLP-syndroom kan leiden tot toevallen, coma of zelfs de dood.

  Als u een van deze symptomen tijdens uw zwangerschap ervaart, is het belangrijk dat u meteen medische hulp inroept. De behandeling van het HELLP-syndroom kan bestaan uit bedrust, medicatie om de bloeddruk onder controle te houden en een bevalling als de baby bijna voldragen is.

  Latoya answered 2 jaar ago

  Het Hellp-syndroom is een levensbedreigende complicatie die tijdens de zwangerschap kan optreden. Het staat voor hemolyse, verhoogde leverenzymen en een laag aantal bloedplaatjes en komt voor bij ongeveer 1 op de 1000 zwangerschappen. De symptomen ontwikkelen zich meestal in het laatste trimester van de zwangerschap of in de vroege postpartumperiode.

  De symptomen kunnen zijn: vermoeidheid, misselijkheid, braken, buikpijn, snelle gewichtstoename, duizeligheid of licht in het hoofd, kortademigheid, pijn op de borst en hoofdpijn. Een ernstige complicatie genaamd gedissemineerde intravasale stolling (DIC) kan ook optreden bij het Hellp-syndroom. DIC is een aandoening waarbij zich in het hele lichaam bloedstolsels vormen.

  Noah answered 2 jaar ago

  Het HELLP-syndroom is een levensbedreigende zwangerschapscomplicatie. Het staat voor Hemolyse (het afbreken van rode bloedcellen), verhoogde leverenzymen en een laag aantal bloedplaatjes.

  Het komt voor bij ongeveer 1 op de 500 zwangerschappen en ontwikkelt zich meestal in het derde trimester. Symptomen zijn koorts, misselijkheid, braken, buikpijn, diarree, hoofdpijn, pijn op de borst en kortademigheid.

  Als u denkt dat u het HELLP-syndroom heeft, is het belangrijk om meteen medische hulp te zoeken. De behandeling omvat een nauwgezette controle van moeder en baby, medicijnen tegen de symptomen en soms een keizersnede.