Hoe vaak EMDR therapie?

  0
  1307
  Alle vragenCategorie: therapieHoe vaak EMDR therapie?
  gast Staf asked 2 jaar ago

  Hoe vaak EMDR therapie?

  5 Antwoorden
  Chantal answered 2 jaar ago

  EMDR therapie is over het algemeen een kortdurende therapie, en de meeste mensen hebben 8-12 sessies nodig. Sommige mensen hebben echter meer of minder sessies nodig, afhankelijk van hun individuele behoeften.

  Hans answered 2 jaar ago

  Dat hangt af van de behoeften van de persoon. Sommige mensen hebben het een keer per week nodig, anderen om de week, en weer anderen maar een keer per maand. Het hangt echt af van hoe het met de persoon gaat en wat de therapeut het beste vindt.

  EMDR-therapie is een integratieve benadering die gebruik maakt van een verscheidenheid aan evidence-based therapieën, waaronder cognitieve gedragstherapie (CGT), exposure therapie en eye movement desensitization and reprocessing (EMDR). EMDR zou mensen helpen om traumatische herinneringen effectiever te verwerken, zodat ze niet langer zo storend of verontrustend zijn. Het kan zeer effectief zijn om mensen te helpen symptomen als flashbacks, opdringerige gedachten, nachtmerries en hypervigilantie te verminderen.

  Klaas answered 2 jaar ago

  EMDR therapie wordt gewoonlijk twee tot drie keer per week gegeven, gedurende een periode van zes tot acht weken. Daarna worden de sessies meestal gespreid tot één of twee keer per maand.

  Jozua answered 2 jaar ago

  Het hangt af van de behoeften van de persoon. Gewoonlijk wordt EMDR-therapie één keer per week gegeven. Het kan echter worden verhoogd tot twee keer per week als er meer belangrijke problemen moeten worden aangepakt.

  Evie answered 2 jaar ago

  EMDR therapie wordt over het algemeen eenmaal per week gegeven, hoewel dit kan variëren afhankelijk van de aanbeveling van de clinicus en de behoeften van de cliënt.

  EMDR therapie is een relatief nieuwe vorm van behandeling die veelbelovend is bij het helpen van mensen die een trauma hebben meegemaakt. Het is een korte, doelgerichte vorm van psychotherapie met bilaterale stimulatie (het heen en weer bewegen van de ogen). Deze stimulatie lijkt mensen te helpen traumatische herinneringen beter te verwerken en af te sluiten.