Wanneer EMDR therapie?

  0
  434
  Alle vragenCategory: therapieWanneer EMDR therapie?
  gast Staff asked 6 months ago

  Wanneer EMDR therapie?

  4 Answers
  Thomas answered 6 months ago

  EMDR-therapie wordt doorgaans gebruikt voor de behandeling van angst, paniekaanvallen en posttraumatische stressstoornis (PTSS). Het kan worden toegepast bij volwassenen en kinderen.

  EMDR therapie is een relatief nieuw type psychotherapie waarvan onderzoek heeft aangetoond dat het effectief is bij de behandeling van een breed scala aan psychologische problemen. EMDR therapie verschilt van de meeste andere soorten therapie doordat beide zijden van de hersenen worden gebruikt. Tijdens een EMDR-sessie helpt de therapeut u om traumatische herinneringen of verontrustende gedachten op te roepen en te verwerken. Tegelijkertijd wordt u gevraagd u te concentreren op bilaterale stimulatie (zoals oogbewegingen of tikken op uw knieën).

  Chantal answered 6 months ago

  EMDR therapie wordt vaak gebruikt om posttraumatische stressstoornis (PTSS) te behandelen, maar kan ook voor andere aandoeningen worden gebruikt.

  Evie answered 6 months ago

  EMDR-therapie wordt meestal gebruikt om mensen te helpen bij het verwerken van traumatische herinneringen. Het kan heel nuttig zijn voor mensen die een traumatische gebeurtenis hebben meegemaakt en moeite hebben om verder te gaan met hun leven. EMDR-therapie is effectief gebleken bij het verminderen van symptomen van PTSS en andere vormen van trauma.

  Klaas answered 6 months ago

  EMDR therapie wordt vaak gebruikt om Post Traumatische Stress Stoornis (PTSS) te behandelen, maar kan ook nuttig zijn voor andere problemen.

  EMDR therapie is een vorm van psychotherapie die mensen helpt te genezen van een trauma. De therapeut gebruikt een reeks bilaterale stimulaties, zoals oogbewegingen, handtikken of geluiden, om de persoon te helpen de traumatische ervaring te verwerken. EMDR is een effectieve behandeling voor PTSS gebleken en is goedgekeurd door de Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA).