Wat is Radiculair syndroom?

  0
  623
  Alle vragenCategorie: syndromenWat is Radiculair syndroom?
  gast Staf asked 2 jaar ago
  Ik heb onlangs een artikel gelezen over Radiculair syndroom, maar het is mij nog niet helemaal duidelijk wat dit inhoudt. Kan iemand mij uitleggen wat Radiculair syndroom is?
  4 Antwoorden
  Daan answered 2 jaar ago

  Het radiculair syndroom is een medische aandoening die ontstaat wanneer een geïrriteerde zenuwwortel in de wervelkolom pijn en andere symptomen naar de armen of benen stuurt. Het meest voorkomende symptoom is uitstralende pijn, gevoelloosheid, tintelingen of zwakte in het getroffen lidmaat. Andere symptomen zijn aanhoudende hoest, ademhalingsproblemen, constipatie en plasproblemen.

  De oorzaak van het radiculair syndroom is meestal een hernia of wervelkanaalvernauwing. Andere oorzaken zijn tumoren, infecties en verwondingen. De behandeling hangt af van de oorzaak van het probleem en kan bestaan uit een operatie, medicijnen, fysiotherapie of bracing.

  Bert answered 2 jaar ago

  Radiculair syndroom is een medische aandoening die wordt veroorzaakt door compressie, ontsteking of letsel aan een of meer van de spinale zenuwwortels. De symptomen variëren afhankelijk van welke zenuwen zijn aangetast, maar kunnen bestaan uit pijn, gevoelloosheid, tintelingen, zwakte en moeite met lopen.

  Radiculair syndroom wordt meestal veroorzaakt door een hernia in de onderrug. Andere oorzaken zijn stenose van de wervelkolom, spondylolisthesis en afwijkende wervels. De behandeling hangt af van de oorzaak van het probleem en kan bestaan uit medicijnen zoals pijnstillers en ontstekingsremmers, een operatie om de uitpuilende schijf te verwijderen of de misvorming van de wervelkolom te corrigeren, fysiotherapie en epidurale steroïde-injecties.

  Unice answered 2 jaar ago

  Radiculair syndroom is een aandoening die wordt veroorzaakt door compressie, irritatie of ontsteking van een of meer zenuwwortels van de wervelkolom. Het kan pijn, gevoelloosheid en tintelingen in de arm en hand veroorzaken (waarvan de verdeling afhangt van de aangetaste zenuwwortel), evenals zwakte in de arm en hand. De aandoening wordt ook wel cervicale radiculopathie, lumbale radiculopathie of ischias genoemd.

  Elain answered 2 jaar ago

  Radiculair syndroom is een aandoening die ontstaat wanneer een irritatie of compressie van een spinale zenuwwortel pijn, gevoelloosheid, tintelingen en zwakte in de armen en/of benen veroorzaakt. De meest voorkomende oorzaak van radiculair syndroom is een hernia in de onderrug.

  Andere oorzaken van radiculair syndroom zijn wervelkanaalstenose (een vernauwing van het wervelkanaal die druk kan uitoefenen op het ruggenmerg of de zenuwwortels), spondylolisthesis (een verschoven wervel die druk kan uitoefenen op de zenuwen) en trauma aan de wervelkolom.