Hoe ontstaat de ziekte van Raynaud?

  0
  570
  Alle vragenCategorie: syndromenHoe ontstaat de ziekte van Raynaud?
  gast Staf asked 2 jaar ago
  Bij de ziekte van Raynaud stopt de bloedtoevoer naar de vingers of tenene. Daardoor verkleuren ze? Maar hoe ontstaat dit? Hoe ontstaat de ziekte van Raynaud?
  3 Antwoorden
  Mercedes answered 2 jaar ago

  De ziekte van Raynaud (ook wel fenomeen van Raynaud genoemd) is een aandoening waarbij sommige delen van uw lichaam, zoals uw vingers en tenen, gevoelloos en koel aanvoelen. Dit komt doordat de bloedvaten in deze gebieden zich vernauwen. Wanneer dit gebeurt, stroomt er minder bloed naar deze gebieden. Als gevolg daarvan wordt de huid wit en vervolgens blauw. In ernstige gevallen kan de huid afbreken en zweren.

  De oorzaak van de ziekte van Raynaud is niet bekend. Het kan echter te wijten zijn aan een probleem met de manier waarop uw lichaam de bloedvaten in uw handen en voeten regelt. Het kan ook worden veroorzaakt door blootstelling aan koud weer of stress.

  Felicia answered 2 jaar ago

  De ziekte van Raynaud is een aandoening waarbij sommige delen van uw lichaam, zoals uw vingers en tenen, gevoelloos en koel aanvoelen. Dit komt doordat de bloedvaten in deze gebieden vernauwen, of krimpen. Wanneer dit gebeurt, stroomt er minder bloed naar deze gebieden. Daardoor kan de huid bleek, blauw of rood worden. In ernstige gevallen kan de huid ook blaren krijgen.

  De oorzaak van de ziekte van raynaud is niet bekend. Het kan echter verband houden met problemen met de zenuwen die de bloedstroom regelen of met een probleem met het immuunsysteem. Enkele zaken die het risico op de ziekte van raynaud kunnen verhogen zijn koud weer of stress.

  Caroline answered 2 jaar ago

  De ziekte van Raynaud is een aandoening die de bloedvaten aantast. Bij mensen met de ziekte van Raynaud verkrampen en vernauwen de bloedvaten, waardoor er minder bloed naar de vingers en tenen stroomt. Hierdoor kunnen de vingers koud en gevoelloos aanvoelen.