Wanneer is er sprake van Nefrotisch Syndroom?

  0
  559
  Alle vragenCategorie: syndromenWanneer is er sprake van Nefrotisch Syndroom?
  gast Staf asked 2 jaar ago
  Bij het Nefrotisch Syndroom houdt het lichaam veel vocht vast. Je moet dus veel minder plassen. Maar bij dit syndroom horen er nog veel meer verschijnselen. Wanneer is er sprake van Nefrotisch Syndroom?
  5 Antwoorden
  Tamieke answered 2 jaar ago

  Het nefrotisch syndroom is een aandoening die ontstaat wanneer de glomeruli in de nieren beschadigd zijn en eiwitten niet goed uit het bloed kunnen filteren. Hierdoor kunnen te grote hoeveelheden eiwitten in de urine lekken, wat kan leiden tot zwelling (oedeem), vooral in de benen en enkels.

  Andere tekenen en symptomen van het nefrotisch syndroom zijn: hoge cholesterolwaarden in het bloed, lage albuminewaarden in het bloed, zich moe en zwak voelen, weinig eetlust, misselijkheid en braken, jeukende huid, spierkrampen en ademhalingsmoeilijkheden.

  Thomas answered 2 jaar ago

  Het nefrotisch syndroom betekent dat de nieren niet goed werken.

  Jochem answered 2 jaar ago

  Bij het nefrotisch syndroom is het een teken dat de nieren niet goed werken. Bij het nefrotisch syndroom lekken de nieren eiwitten in de urine. Dit kan leiden tot vochtretentie, zwelling en hoge bloeddruk.

  Het nefrotisch syndroom kan ook lage niveaus van albumine en andere eiwitten in het bloed veroorzaken (hypoalbuminemie genoemd). Albumine is belangrijk om het bloedvolume op peil te houden en uitdroging te voorkomen. Een laag albuminegehalte kan leiden tot problemen zoals slechte wondgenezing en bloedarmoede.

  Joey answered 2 jaar ago

  Er zijn een paar verschillende soorten nefrotisch syndroom, maar in het algemeen verwijst het naar een aandoening waarbij de nieren niet in staat zijn afvalstoffen en overtollig vocht uit het bloed te filteren. Hierdoor kan iemand zich moe, opgeblazen en onwel voelen.

  Onbehandeld kan het nefrotisch syndroom leiden tot ernstige gezondheidscomplicaties zoals nierfalen of zelfs de dood. Met de juiste behandeling kunnen de meeste mensen met het nefrotisch syndroom echter lang en gezond leven. De behandeling bestaat meestal uit medicijnen die de nieren helpen beter te functioneren en ontstekingen te verminderen, en uit veranderingen in de levensstijl, zoals het beperken van de zoutinname en het drinken van veel vocht.

  Unice answered 2 jaar ago

  Het nefrotisch syndroom is een aandoening waarbij eiwit in de urine lekt. De symptomen zijn onder meer zwelling van het gezicht, de voeten en de handen, blauwe plekken en gewichtstoename. De oorzaak van het nefrotisch syndroom is niet altijd bekend, maar het kan worden veroorzaakt door verschillende factoren, waaronder een infectie, aandoeningen van het immuunsysteem of medicijnen. De behandeling van het nefrotisch syndroom bestaat meestal uit antibiotica om een onderliggende infectie te behandelen, steroïden om de ontsteking en zwelling te verminderen, en bloeddrukverlagers om de bloeddruk onder controle te houden. Proteïnurie kan vaak worden verminderd of voorkomen door behandeling; in sommige gevallen is de schade aan de nieren echter onomkeerbaar en resulteert het in nierziekte in het eindstadium.