Hoe is mijn mentale gezondheid?

  0
  626
  Alle vragenCategorie: PsychiaterHoe is mijn mentale gezondheid?
  gast Staf asked 2 jaar ago
  Mentale gezondheid is de manier waarop iemand zich voelt in verhouding met anderen. Mensen die mentaal gezond zijn, voelen zich niet alleen beter, maar voelen zich ook vaker verbonden met anderen. Hoe is mijn mentale gezondheid?
  2 Antwoorden
  Delores answered 2 jaar ago

  Geestelijke gezondheid is vaak moeilijk te beoordelen, omdat het voor iedereen anders is. Het kan ook moeilijk zijn een diagnose te stellen, omdat veel geestelijke gezondheidsproblemen vergelijkbare symptomen hebben.

  Toch zijn er tekenen die erop wijzen dat u een geestelijke gezondheidsdeskundige moet raadplegen: u voelt zich vaak verdrietig of hopeloos; u voelt zich vaak angstig of gestrest; u hebt moeite om u te concentreren, dingen te onthouden of beslissingen te nemen; uw eetgewoonten veranderen (te veel of te weinig eten); uw slaapgewoonten veranderen (u slaapt te veel of te weinig); u trekt zich terug uit vrienden en activiteiten die u vroeger leuk vond; u voelt zich vaak rusteloos of prikkelbaar.

  Klaas answered 2 jaar ago

  Nou, dat is een moeilijke vraag om te beantwoorden. Het hangt van veel factoren af, zoals uw persoonlijke geschiedenis, de huidige omstandigheden en hoe u zich op dat moment voelt. Dat gezegd hebbende, hier zijn wat algemene gedachten over geestelijke gezondheid:

  Geestelijke gezondheid is belangrijk omdat het invloed heeft op hoe we denken, voelen en ons gedragen. Het speelt ook een rol in ons vermogen om met stress om te gaan, onze emoties te beheersen en keuzes te maken. Als we mentaal gezond zijn, zijn we in staat om te functioneren in ons dagelijks leven en ons volledige potentieel te bereiken.

  Er zijn veel verschillende soorten geestesziekten, variërend van licht tot ernstig. Enkele veelvoorkomende voorbeelden zijn angststoornissen, depressie, bipolaire stoornis en schizofrenie.