Hoe ontstond psychiatrie?

  0
  590
  Alle vragenCategorie: OverprikkelingHoe ontstond psychiatrie?
  gast Staf asked 2 jaar ago
  Psychiatrie houdt zich bezig met het onderzoeken en behandelen van psychische klachten. Maar hoe ontstond de psychiatrie. Hoe ontstond psychiatrie?
  2 Antwoorden
  Mees answered 2 jaar ago

  De psychiatrie ontstond als beroep in het midden van de 19e eeuw, toen artsen zich begonnen te specialiseren in de behandeling van geestesziekten. In die tijd was er weinig begrip voor de oorzaak van geestesziekten en de behandelingen waren vaak barbaars.

  De eerste stap in de ontwikkeling van de psychiatrie als beroep was de oprichting van psychiatrische ziekenhuizen. Het eerste van die ziekenhuizen werd in 1812 geopend in Nottingham, Engeland. Deze ziekenhuizen waren bedoeld om een veilige en humane plaats te bieden waar mensen met geestesziekten konden wonen en behandeld konden worden.

  Aan het eind van de 19e eeuw begonnen artsen te experimenteren met nieuwe behandelingen voor geestesziekten, waaronder elektroshocktherapie en psychotherapie. Aan het begin van de 20e eeuw was de psychiatrie een erkend medisch specialisme geworden.

  Sam answered 2 jaar ago

  Het gebied van de psychiatrie is ontstaan door een lang en ingewikkeld proces. De eerste pogingen om geestelijke ziekten te begrijpen en te behandelen waren vaak ruw en gebaseerd op bijgeloof. Pas aan het eind van de 19e eeuw begonnen doktoren een meer verfijnde benadering van diagnose en behandeling te ontwikkelen.

  De term "psychiatrie" werd voor het eerst gebruikt in 1808 door de Duitse arts Christoph Wilhelm Hufeland, maar het werd pas algemeen gebruikt in het midden van de 19e eeuw. In de begindagen van de psychiatrie streden veel verschillende denkrichtingen om de dominantie, elk met zijn eigen ideeën over wat geestelijke ziekten veroorzaakte en hoe ze het beste behandeld konden worden.