Is trauma slecht?

  0
  609
  Alle vragenCategorie: Mentale gezondheidIs trauma slecht?
  gast Staf asked 2 jaar ago
  Een trauma is een gebeurtenis dat heel schokkend kan overkomen. Bij een trauma gaan sommige mensen zelf in therapie. Is een trauma slecht?
  2 Antwoorden
  Unice answered 2 jaar ago

  Ja, trauma kan slecht zijn voor je geestelijke en lichamelijke gezondheid. Trauma kan leiden tot posttraumatische stress-stoornis (PTSS), angst, depressie en andere psychische problemen. Trauma kan ook lichamelijke gezondheidsproblemen veroorzaken, zoals chronische pijn, maag- en darmklachten en slaapproblemen. Als u een van deze problemen ervaart, ga dan naar een gekwalificeerde geestelijke gezondheidswerker of arts.

  Tom answered 2 jaar ago

  Trauma kan slecht zijn, maar het kan ook goed zijn. Het hangt allemaal af van de persoon en hoe hij ermee omgaat. Sommige mensen kunnen hun trauma gebruiken als een motivatie om betere mensen te worden, terwijl anderen misschien nooit herstellen van wat hen is overkomen

  iedereen reageert anders op een trauma. Er is geen goede of foute manier om je te voelen na het meemaken van iets traumatisch. Voor sommige mensen kan de impact van een trauma levenslang aanhouden.