Hoe herken je een afhankelijke persoonlijkheidsstoornis?

  0
  514
  Alle vragenCategorie: stoornisHoe herken je een afhankelijke persoonlijkheidsstoornis?
  gast Staf asked 2 jaar ago
  Een persoonlijkheidsstoornis heeft vaak bepaalde kenmerken dat ervoor kan zorgen dat de persoon hinder ervaart in het omgaan met andere mensen. Maar er zijn verschillende persoonlijkheidsstoornissen. Hoe herken je een afhankelijke persoonlijkheidsstoornis?
  2 Antwoorden
  Femke answered 2 jaar ago

  Symptomen van afhankelijke persoonlijkheidsstoornis worden meestal duidelijk in de vroege volwassenheid. Mensen met deze stoornis kunnen erg passief, onderdanig en verlegen zijn. Ze zijn bang om alleen te zijn en voelen zich ongemakkelijk of hulpeloos als ze geconfronteerd worden met beslissingen of taken die ze als moeilijk ervaren.

  Mensen met een afhankelijke persoonlijkheidsstoornis hebben het vaak moeilijk om hun eigen behoeften en voorkeuren te laten gelden en vertrouwen daarom sterk op anderen om beslissingen voor hen te nemen en voor hen te zorgen. Ze kunnen bang zijn om in de steek gelaten of afgewezen te worden en zich teveel hechten aan de mensen in hun omgeving. Deze mensen hebben vaak een laag zelfbeeld en zijn erg gevoelig voor kritiek.

  Felicia answered 2 jaar ago

  Mensen met een afhankelijke persoonlijkheidsstoornis hebben vaak een laag zelfbeeld en voelen zich hulpeloos en onbekwaam. Ze vertrouwen erop dat anderen beslissingen voor hen nemen en voor hen zorgen. Ze kunnen bang zijn om alleen te zijn of om zelf beslissingen te moeten nemen.

  Ze hebben vaak moeite met het uiten van onenigheid met anderen, en kunnen het gevoel hebben dat ze moeten doen wat anderen willen om aardig gevonden of geaccepteerd te worden. Mensen met deze stoornis kunnen ook buitensporig aanhankelijk gedrag vertonen en de behoefte voelen om altijd bij hun geliefden te zijn.