Is hoogsensitief paranormaal?

  0
  832
  Alle vragenCategorie: stoornisIs hoogsensitief paranormaal?
  gast Staf asked 2 jaar ago
  Hoogsensitief of hooggevoeligheid wordt gekenmerkt door een gevoeliger zenuwstelsel. Deze mensen beleven geur, smaak, gevoel en geluid intenser. Is hoogsensitief paranormaal?
  4 Antwoorden
  Delores answered 2 jaar ago

  Er bestaat geen wetenschappelijke consensus over het bestaan van hoogsensitieve personen. Sommige onderzoekers geloven dat mensen die als "hooggevoelig" worden geclassificeerd, informatie gewoon dieper en grondiger verwerken dan anderen, terwijl andere onderzoekers geloven dat deze personen een specifieke set paranormale vermogens bezitten. Er is echter geen concreet bewijs voor beide beweringen.

  Op dit moment blijft het dus onduidelijk of hoogsensitieve personen al dan niet over speciale vermogens beschikken die verder gaan dan die van de gemiddelde mens. Maar als je denkt dat je een hoogsensitief persoon bent, kan het geen kwaad om je eigen unieke vermogens te onderzoeken en te zien wat je kunt ontdekken.

  Klaas answered 2 jaar ago

  Het is ingewikkeld.

  Er bestaat geen wetenschappelijke consensus over wat "hooggevoeligheid" precies betekent met betrekking tot paranormale activiteit, maar men is het er algemeen over eens dat sommige mensen meer dan anderen geneigd zijn om het paranormale waar te nemen en ermee te communiceren.

  Of dit nu komt door verschillen in de manier waarop hun hersenen functioneren of door psychologische factoren zoals verhoogde angst of suggestiviteit staat nog steeds ter discussie, maar er zijn aanwijzingen dat hooggevoeligheid wel degelijk bestaat en dat het verband kan houden met bepaalde genetische kenmerken.

  Lies answered 2 jaar ago

  Er bestaat geen algemeen aanvaarde definitie van "hooggevoeligheid", dus het is moeilijk te zeggen of het al dan niet bestaat als een legitiem verschijnsel. Sommige mensen die zich identificeren als "hooggevoelig" zeggen dat ze zich meer bewust zijn van hun omgeving en hun eigen emoties, en dat ze informatie dieper verwerken dan anderen.

  Anderen beweren dat ze vatbaarder zijn voor angst en zintuiglijke overbelasting, en dat de wereld hen soms te veel wordt. Er is enig wetenschappelijk bewijs voor het idee dat sommige mensen worden geboren met een hogere gevoeligheid dan anderen, maar er is nog veel dat we niet weten over dit fenomeen.

  Daan answered 2 jaar ago

  Nee. Hooggevoeligheid is geen paranormale eigenschap. Het is een persoonlijkheidskenmerk dat voorkomt bij ongeveer 20% van de bevolking.

  Mensen die hooggevoelig zijn, worden vaak omschreven als "empaten". Zij voelen alles intenser dan anderen, en raken gemakkelijk overweldigd door lawaai, drukte of sterke emoties. Ze zijn ook gevoeliger voor milieugiffen en kunnen moeite hebben zich aan te passen aan veranderingen in hun omgeving.

  Hooggevoeligheid is een genetische eigenschap die in verband wordt gebracht met verhoogde creativiteit en intelligentie. En hoewel het soms een uitdaging kan zijn, hebben mensen die hooggevoelig zijn vaak ook veel sterke kanten. Het zijn vaak zeer meelevende en intuïtieve mensen met een sterk gevoel voor intuïtie.