Welke relatietherapie gebruiken?

  0
  518
  Alle vragenCategorie: therapieWelke relatietherapie gebruiken?
  gast Staf asked 2 jaar ago
  Relatietherapie houdt zich bezig met het aanpakken van je relatie en hoe je deze gezond kunt houden. Dit doe je samen met je partner en de therapeut is er voor de begeleiding. Hoe weet je als koppel welke relatietherapie je moet gebruiken?
  2 Antwoorden
  Elain answered 2 jaar ago

  Het hangt echt af van het koppel en de specifieke problemen waarmee ze geconfronteerd worden. Als een van de partners bijvoorbeeld chronisch niet behulpzaam of vijandig is, is relatietherapie die gericht is op communicatievaardigheden misschien niet erg effectief. In dat geval kan een therapeut relatietherapie aanbevelen die zich richt op woedebeheersing of probleemoplossende vaardigheden.

  relevante bronnen: https://www.psychologytoday.com/us/blog/compassion-matters/201608/couples-therapy-what-works-whom

  https://www.apa.org/pubs/journals/releases/amp0000056.

  Mercedes answered 2 jaar ago

  De Gottman Methode.

  De Gottman Methode is een zeer onderzochte en klinisch bewezen benadering van relatietherapie die gebaseerd is op meer dan 40 jaar onderzoek door Drs. John en Julie Gottman. Deze methode is erop gericht paren te helpen hun emoties te begrijpen en te beheersen, positieve interacties opnieuw op te bouwen en een gedeelde visie voor hun relatie te creëren. Het is aangetoond dat deze methode effectief is in het verminderen van conflicten, het vergroten van de intimiteit en het verbeteren van de tevredenheid in de relatie.