Guillain-Barré syndroom; wat is dat?

  0
  517
  Alle vragenCategorie: syndromenGuillain-Barré syndroom; wat is dat?
  gast Staf asked 2 jaar ago
  De symptomen bij het Guillain-Barré syndroom beginnen meestal in beide benen. Vaak is er sprake van 'naaldenprikachtige' tintelingen of gevoelloosheid in de benen. Maar wat houdt dit syndroom in.   Guillain-Barré syndroom; wat is dat?
  3 Antwoorden
  Jochem answered 2 jaar ago

  Guillain-Barre syndroom (GBS) is een zeldzame neurologische aandoening. Het is een auto-immuunziekte, wat betekent dat het immuunsysteem van het lichaam ten onrechte de eigen weefsels aanvalt. Bij GBS valt het immuunsysteem de perifere zenuwen aan, die de hersenen en het ruggenmerg verbinden met de spieren in het hele lichaam.

  Symptomen van GBS zijn spierzwakte, tintelingen en gevoelloosheid in voeten en handen, moeite met lopen, spreken of slikken, en buikpijn. Sommige mensen ondervinden ook problemen met zien of horen. Het verloop van GBS verschilt van persoon tot persoon; sommige mensen herstellen binnen enkele weken, terwijl anderen meer langdurige problemen kunnen hebben.

  Tom answered 2 jaar ago

  Het Guillain-Barre Syndroom (GBS) is een zeldzame aandoening waarbij het immuunsysteem van het lichaam de zenuwen aanvalt. GBS veroorzaakt spierzwakte en problemen met beweging, evenwicht en gevoel.

  De meeste mensen herstellen volledig van GBS, maar sommige mensen hebben langdurige problemen zoals verlamming. Er is geen genezing bekend voor GBS. De behandeling is gericht op verlichting van de symptomen en ondersteuning van het natuurlijke genezingsproces van het lichaam.

  Sebastiaan answered 2 jaar ago

  Het Guillain-Barre syndroom (GBS) is een zeldzame neurologische aandoening die spierzwakte, tintelingen en gevoelloosheid, ademhalingsmoeilijkheden en zelfs verlamming kan veroorzaken. Het wordt verondersteld een auto-immuunziekte te zijn, veroorzaakt wanneer het immuunsysteem van het lichaam ten onrechte de zenuwen aanvalt. GBS ontstaat meestal na een virusinfectie of een operatie, maar soms is er geen duidelijke aanleiding. Herstel duurt meestal enkele maanden, hoewel sommige mensen langdurige zenuwschade oplopen. Er is geen behandeling voor GBS bekend, maar er zijn behandelingen beschikbaar om de symptomen te verlichten en het genezingsproces van het lichaam te ondersteunen.