Is Havana-syndroom een virus?

  0
  414
  Alle vragenCategorie: syndromenIs Havana-syndroom een virus?
  gast Staf asked 1 jaar ago
  Bij het Havana-syndroom heeft een persoon last van duizeligheid, gehoorverlies en ook angst. Maar is dit syndroom een virus. Is Havana-syndroom een virus?
  3 Antwoorden
  Femke answered 1 jaar ago

  Het Havana-syndroom bestaat niet. De term werd voor het eerst gebruikt in de media om een groep Amerikaanse diplomaten te beschrijven die last hadden van hersenschudding-achtige symptomen nadat ze hadden gemeld vreemde geluiden te hebben gehoord in hun huizen en hotelkamers in Cuba. Amerikaanse functionarissen concludeerden later dat de diplomaten waren blootgesteld aan een geavanceerd sonisch wapen dat buiten het bereik van het menselijk gehoor werkte.

  Klaas answered 1 jaar ago

  Nee, het Havana-syndroom is geen virus. Het is een verzamelnaam voor een verzameling virussen die neurologische symptomen hebben veroorzaakt bij mensen die onlangs naar Cuba zijn gereisd.

  Er is nog veel onbekend over het Havana-syndroom, maar wetenschappers denken dat het kan worden veroorzaakt door een tot nu toe onbekend virus of een combinatie van virussen. De symptomen lijken op die van mensen met andere neurologische virussen zoals Zika, West-Nijl en Chikungunya, dus het is mogelijk dat een van deze virussen verantwoordelijk is voor het merendeel van de gevallen. Er is echter meer onderzoek nodig om de oorzaak en mogelijke behandelingen van het Havana-syndroom vast te stellen.

  Florance answered 1 jaar ago

  Nee, het Havana Syndroom is geen virus. Het is een aandoening veroorzaakt door verwondingen opgelopen door een sonisch wapen.