Wat is de Guillain-Barré syndroom behandeling?

  0
  361
  Alle vragenCategorie: syndromenWat is de Guillain-Barré syndroom behandeling?
  gast Staf asked 2 jaar ago
  Het Guillain-Barré syndroom is een aandoening van het zenuwstelsel. De oorzaak is vaak een gewone verkoudheid, griep of diarree. Hoe wordt dit syndroom behandelt?   Wat is de Guillain-Barré syndroom behandeling?
  2 Antwoorden
  Jozua answered 2 jaar ago

  Het Guillain-Barre syndroom (GBS) is een neurologische aandoening waarbij het immuunsysteem van het lichaam een deel van het perifere zenuwstelsel aanvalt. Tot de symptomen behoren spierzwakte, tintelingen of gevoelloosheid in de ledematen en ademhalingsmoeilijkheden.

  Het doel van de behandeling van GBS is de ontsteking te verminderen en verdere schade aan het perifere zenuwstelsel te beperken. De behandeling kan bestaan uit toediening van intraveneus immunoglobuline (IVIG) of plasma-uitwisseling, antibiotica om de infectie te behandelen en ondersteunende zorgmaatregelen zoals ademhalingsassistentie en sondevoeding. In sommige gevallen kan GBS leiden tot verlamming of overlijden.

  Evie answered 2 jaar ago

  De standaardbehandeling voor het Guillain-Barre syndroom is plasmaferese, een manier om de schadelijke stoffen uit uw bloed te verwijderen. Deze behandeling kan de ernst van uw symptomen verminderen en uw kansen op volledig herstel verbeteren. Sommige mensen hebben ook antibiotica nodig als ze een infectie ontwikkelen. Sommige mensen kunnen ook een voedingssonde nodig hebben als ze moeite hebben met eten of drinken.