Dementie Preseniele dementie

Preseniele dementie

Preseniele dementie, ook wel vroegtijdige dementie genoemd, is dementie die in verhouding op relatief vroege leeftijd ontstaat. Normaal gesproken ontstaat dementie pas op latere leeftijd, toch zijn er in Nederland ongeveer 12.000 mensen met dementie die jonger zijn dan 65 jaar. Op jongere leeftijd wordt niet zo snel aan dementie gedacht als iemand kampt met problemen met het geheugen. In veel gevallen wordt eerder gedacht aan overspannenheid, depressie of relatieproblemen. Gemiddeld genomen duurt het ruim 4 jaar tot de diagnose dementie wordt gesteld.

Dementie op jonge leeftijd

In het onderstaande filmpje worden de tien signalen van dementie op vroege leeftijd besproken.

Huub Buijssen
Huub Buijssen is gespecialiseerd in dementie en waarborgt de kwaliteit in de categorie Dementie op Zobegaafd. Met zijn achtergrond in psychologie en specialisatie in dementie weet Huub de belangrijkste aspecten van deze mentale aandoening in eenvoudige taal om te zetten. Zo kun jij leren wat de symptomen van dementie zijn en hoe je hier zo goed mogelijk mee om kunt gaan. Of jij nu zelf last hebt van dementie of iemand in jouw omgeving hier mee te maken heeft, dankzij de informatie van Huub leer je wat de juiste stappen zijn.

Gerelateerde artikelen

Reacties

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Blijf op de hoogte

Bij het inschrijven kan je aangeven waar je interesses liggen, zodat je alleen relevante informatie opgestuurd krijgt! Schrijf je snel in en mis geen informatie meer. En vind je de nieuwsbrief niets? Onder elke email vind je een link waarmee je je binnen één klik weer kunt afmelden.

Ook interessant