Overig Praktische tips om thuis te werken

Praktische tips om thuis te werken

We werken met z’n allen tegenwoordig massaal thuis. De één wat vaker dan de ander, maar over het algemeen toch minimaal één a twee dagen in de week. Des te belangrijker is het om er ook thuis voor te zorgen dat je in de juiste omstandigheden aan het werk kunt. Het is namelijk voor een keer niet zo erg om aan de keukentafel te moeten werken, maar wanneer dit een structureel karakter krijgt, kunnen we je verzekeren dat het niet heel erg prettig is. Je zult op den duur last krijgen van je rug, omdat een normale stoel logischerwijs niet de juiste ondersteuning biedt, zoals je deze wel gewend bent bij een bureaustoel. Om je een idee te geven, hoe jij het beste thuis kunt werken, hebben we een aantal praktische tips voor je op een rijtje gezet.

Zorg voor een afgesloten ruimte

Aan de keukentafel werken is natuurlijk ontzettend leuk, maar wanneer je kinderen in beide vintage fauteuils televisie aan het kijken zijn, dan kun je je wel voorstellen dat dit geen succes is. Zorg er daarom dus ook voor, dat wanneer je niet alleen bent, je een apparte voor jezelf claimt. Dit kan natuurlijk heel eenvoudig gewoon je slaapkamer zijn, maar het kan ook op de zolder zijn. Het is maar het waar jij het prettigst werkt. Wel is het belangrijk, dat deze ruimte goed geventileerd kan worden, dus dat er wel een raam of ventilatierooster aanwezig is. Je zult namelijk al snel merken, dat wanneer dit er niet is, je ogen wat sneller vermoeid zullen zijn en je concentratie gaandeweg de dag sneller afneemt. Voldoende zuurstof is dus een belangrijk aspect in je keuze voor een aparte ruimte binnenshuis. Zorg er uiteraard wel voor dat je ook af en toe even ontspant. Zo kun je tijdens je werk prima even je zorgverzekering of brokers vergelijken, zodat je weet dat je de juiste keuze maakt.

Gebruik de juiste spullen

Op een eetkamerstoel turen op je laptop, dat is natuurlijk geen succes wanneer je dat 8 uur achter elkaar moet doene. Zorg er daarom dus voor, dat je op z’n minst de beschikking hebt over een goede bureaustoel en ook over een bij voorkeur in hoogte verstelbaar bureau. Je zult merken, dat wanneer je dit voor elkaar hebt, je een stuk productiever te werk kunt gaan. De hele dag in een oncomfortabele zithouding achter je bureau is natuurlijk voor niemand prettig. Daarnaast is het ook zaak dat je beschikt over een groot scherm, zodat je alles goed kunt zien. Wanneer je alleen op een laptop werkt, dan is het belangrijk dat je ervoor zorgt dat je laptop op de juiste ooghoogte geplaatst kan worden, zodat je geen last krijgt van je nek. Heb je dit niet, dan kom je vaak met een stapel boeken ook heel ver. Echter zal je dat wel een extern toetsenbord en muis moeten hebben, zodat je in de juiste houding kunt typen.

Verlichting

Een kamer zonder de juiste verlichting is niet heel erg praktisch. Vooral niet tijdens de wintermaanden of avonden wanneer je door drukte nog even je kantoor in moet. Zorg er daarom dus ook voor, dat je beschikt over voldoende licht voor overdag, maar ook voor voldoende ‘kunstmatig’ licht gedurende de avonden en donkere maanden. Wat je namelijk vaak ziet, is dat een thuiskantoor overdag wordt gebruikt voor werk en ‘s avonds voor de hobby. Dus ben jij een fanatieke belegger, dan is de kans vrij groot dat je ‘s avonds nog even je kantoor in gaat voor ETF beleggen. Dan is het wel prettig dat je voldoende licht hebt, zodat je niet hoeft te zoeken naar de toetsen op je toetsenbord. Een mooie design hanglamp is bijvoorbeeld bij uitstek geschikt om op te hangen om zo voldoende licht te verzorgen in je kamer.

 

 

 

Zobegaafd redactie
De Zobegaafd.nl redactie is dag in dag uit bezig met het schrijven van nieuwe kwalitatieve en informatieve artikelen om de website verder te verrijken met nuttige informatie. Objectiviteit en kwaliteit zijn de belangrijkste pijlers van de redactie en zijn ook dagelijks bezig met het updaten van bestaande artikelen om op die manier de correctheid van de artikelen te waarborgen.

Gerelateerde artikelen

Reacties

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Blijf op de hoogte

Bij het inschrijven kan je aangeven waar je interesses liggen, zodat je alleen relevante informatie opgestuurd krijgt! Schrijf je snel in en mis geen informatie meer. En vind je de nieuwsbrief niets? Onder elke email vind je een link waarmee je je binnen één klik weer kunt afmelden.

Ook interessant