Artikelen Hoofd leeg maken na een drukke dag? Pak je telefoon!

Hoofd leeg maken na een drukke dag? Pak je telefoon!

Iedereen kent het gevoel wel, je hebt een drukke werkdag gehad waar het éne probleem nog niet was opgelost of het volgende diende zich alweer aan. Ongeacht of het een kwestie ‘eind goed, al goed’ was, kan het wel voor een onrustig gevoel zorgen tot laat op de dag. Wanneer dit gevoel niet weggaat kan het ervoor zorgen dat je slecht slaapt en een verhoogde hartslag houdt. Zeker wanneer je gevoelig bent voor veel prikkels en indrukken, kan deze situatie al snel ontstaan. Niet wenselijk en al helemaal niet fijn wanneer het vaak gebeurt. Het kan zelfs een trigger zijn voor grotere problemen zoals een burn-out of paniekstoornis. Daarom is het ook goed om dit gevoel bij jezelf te herkennen en in te grijpen waar mogelijk. Het is belangrijk om na een drukke, hectisch en volle dag, je hoofd leeg te maken. Hoe je dat doet? Door middel van je smartphone! Wellicht klinkt het als een tegenstrijdigheid, maar dat is het zeker niet. Het succes ervan valt of staat wel met een juiste inzet. Hier een aantal tips om je telefoon slim in te zetten.

De beste kwaliteit

Allereerst is het goed om er zeker van te zijn dat diezelfde smartphone in ieder geval geen bron van stress en spanning is. Een voorbeeld hiervan is een slecht werkende telefoon die traag is. Trakteer jezelf op het beste van het beste, en het zal zowel je effectiviteit als geluk bevorderen. De iPhone 15 Plus is simpelweg het beste wat er momenteel op de markt is. Een topkwaliteit apparaatje met levensecht geluid, waanzinnig scherm, en ook nog eens een hele sterke batterij. Dat laatste is ideaal, nooit meer dat onrustige gevoel wanneer de batterij alweer bijna op is. Daarnaast kun je met een telefoon van topkwaliteit ook onderweg genietmomentjes voor jezelf creëren door even een film op te zetten, een fijn muziekje te luisteren of een grappig YouTube filmpje te bekijken. Dus doe jezelf dit cadeau en investeer in de beste kwaliteit smartphone.

De apps

Om echt je hoofd leeg te maken heb je soms net even dat beetje extra nodig om echt rust te krijgen. Een geleide meditatie is hier echt perfect voor. Zonder dat je de deur uit hoeft is dit tegenwoordig al mogelijk. Met eenvoudige apps als Mindspace hoef je alleen maar een meditatie aan te klikken die jij op dat moment nodig hebt, en de rest gaat bijna vanzelf. Op een telefoon van topkwaliteit komt dit zo goed binnen dat je er niet voor naar een yogastudio of andere plek heen hoeft. Wil je iets meer dan alleen een meditatie? Ga dan voor een lekkere les pilates of juist een yoga sessie. Ben jij meer een adrenaline junkie? Trek dan je sportkleding aan en ga helemaal los met een HIIT workout. Drie keer een seven minute workout en je zult ongetwijfeld al die stress eruit gezweet hebben.

Kortom, je smartphone kan een enorme bron van spanning maar ook ontspanning zijn. Het gaat erom hoe jij ermee omgaat. Zet hem lekker op vliegtuigstand en installeer een aantal apps waar je mee kunt ontspannen. Van lekker wandelen met een luisterboek, liggen op je bed met fijne muziek of een meditatie met een app. Allemaal manieren wat jouw bovenkamer ongetwijfeld behoorlijk opruimt!

Zobegaafd redactie
De Zobegaafd.nl redactie is dag in dag uit bezig met het schrijven van nieuwe kwalitatieve en informatieve artikelen om de website verder te verrijken met nuttige informatie. Objectiviteit en kwaliteit zijn de belangrijkste pijlers van de redactie en zijn ook dagelijks bezig met het updaten van bestaande artikelen om op die manier de correctheid van de artikelen te waarborgen.

Gerelateerde artikelen

Reacties

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Blijf op de hoogte

Bij het inschrijven kan je aangeven waar je interesses liggen, zodat je alleen relevante informatie opgestuurd krijgt! Schrijf je snel in en mis geen informatie meer. En vind je de nieuwsbrief niets? Onder elke email vind je een link waarmee je je binnen één klik weer kunt afmelden.

Ook interessant