Overig Aan de slag als schoonmaakster

Aan de slag als schoonmaakster

Het is een beroep waar vaak op wordt neergekeken. Maar het is ook een beroep dat heel hard nodig is. Schoonmaken is iets wat weinig mensen leuk vinden. Er worden daarom veel schoonmakers en schoonmaaksters gevraagd. Als je schoonmaken wel leuk vindt dan is dit misschien wel een droombaan voor jou. Dus waarom niet gewoon gaan voor wat je leuk vindt? Er wordt op veel plekken nog een schoonmaakster gezocht.

Bij een schoonmaakbedrijf aan de slag

Bij schoonmaakbedrijven wordt altijd wel een schoonmaakster gezocht. Hoe meer schoonmakers en schoonmaaksters, hoe meer klanten ze kunnen aannemen. Wil jij kijken hoe dit beroep je bevalt? Ga dan aan de slag bij een schoonmaakbedrijf in je buurt. Als schoonmaakster zonder dienstjaren verdien je vanaf 21 jaar een minimumloon van 11,83 euro per uur. Vanaf vier dienstjaren gaat dit omhoog naar 13,50 euro per uur. Dat is dus zeker niet slecht. Ook kun je stijgen in loongroep waardoor je loon nog hoger kan uitvallen. Je verdient als schoonmaakster bij een schoonmaakbedrijf dus best netjes. Dus grijp je kans als er een schoonmaakster gezocht wordt.

Zelfstandig aan de slag

Een schoonmaakbedrijf zelf verdient natuurlijk ook aan jouw werkzaamheden. Vaak betaal je bij een schoonmaakbedrijf rond de 20 euro per uur voor een schoonmaker of schoonmaakster. Iets meer dan de helft gaat hier dus maar van naar de schoonmaakster zelf. Er wordt zo vaak een schoonmaakster gezocht, dat je ook prima op jezelf kunt beginnen. Om een schoonmaakbedrijf te starten heb je geen vergunningen of opleidingen nodig. Als je je wilt specialiseren op een bepaald gebied, bijvoorbeeld gevelreiniging, is het wel handig om een cursus te volgen. Het enige waar je rekening mee moet houden is met je belastingaangifte. Het is daarom verstandig om een boekhouder in te schakelen. Toch hou je aan het einde van de streep meer over als je meer per uur kunt vragen. Het nadeel is dat er een risico aan zit verbonden.

Je moet namelijk je eigen klantenkring opbouwen. Dat betekent ook dat je in het begin klussen aan moet nemen die je misschien liever niet wilt. Er wordt vaak een schoonmaakster gezocht voor openbare toiletten. Ook wordt er weleens een schoonmaakster gezocht voor campinghuisjes. Dit zijn misschien klussen die je niet per direct wilt aannemen. Deze zijn vaak wat viezer dan een normale woning of ze helpen je niet echt om je klantenkring uit te breiden. Toch is het handig om ervaring op te doen op elk gebied en elke klus is er weer een. Het is dus iets harder werken om zelfstandig als schoonmaakster aan de slag te gaan. Het kan uiteindelijk wel meer opleveren.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zobegaafd redactie
De Zobegaafd.nl redactie is dag in dag uit bezig met het schrijven van nieuwe kwalitatieve en informatieve artikelen om de website verder te verrijken met nuttige informatie. Objectiviteit en kwaliteit zijn de belangrijkste pijlers van de redactie en zijn ook dagelijks bezig met het updaten van bestaande artikelen om op die manier de correctheid van de artikelen te waarborgen.

Gerelateerde artikelen

Reacties

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Blijf op de hoogte

Bij het inschrijven kan je aangeven waar je interesses liggen, zodat je alleen relevante informatie opgestuurd krijgt! Schrijf je snel in en mis geen informatie meer. En vind je de nieuwsbrief niets? Onder elke email vind je een link waarmee je je binnen één klik weer kunt afmelden.

Ook interessant