Artikelen 6 Manieren om voldoende magnesium binnen te krijgen zonder supplementen te slikken

6 Manieren om voldoende magnesium binnen te krijgen zonder supplementen te slikken

Magnesium is een zeer belangrijk mineraal waar ons lichaam niet zonder kan. Tal van lichaamsprocessen vinden plaats met behulp van magnesium, waardoor het mineraal onmisbaar is. Wist je bijvoorbeeld dat magnesium betrokken is bij het aanmaken van melatonine? Het stofje wat je helpt in slaap te vallen? En wist je dat magnesium nodig om je spieren te laten ontspannen? Dat is niet alleen handig, maar ook belangrijk om goed tot rust te komen. Het kost immers energie wanneer je spieren constant samen moeten trekken.

Genoeg reden dus om voldoende magnesium in je lichaam te krijgen. Maar hoe krijg je dan voldoende van dit stofje binnen? Dat kan natuurlijk door het slikken van magnesium supplementen, maar er zijn meer opties. Benieuwd? Lees dan snel verder!

1 Magnesium bad

Een magnesium bad is niet alleen een goede manier om je lichaam van de nodige dosis magnesium te voorzien, het is ook een heerlijk verwenmoment. De magnesium badkristallen zorgen voor een heerlijke zachte huid terwijl jij lekker in je gedachten verzonken geniet van het aangename warme water.

Nog een een aantal voordelen van een magnesium bad, waar je niets anders voor hoeft te doen dan simpelweg genieten van de rust en ontspanning van het warme badwater:

  • het bevordert de energiestofwisseling,
  • het helpt bij het celdelingsproces,
  • draagt bij aan geestelijke veerkracht,
  • is belangrijk voor (sterke) tanden en,
  • speelt een belangrijke rol in het functioneren van het zenuwstelsel.

2 Magnesium olie

Niet zo’n fan baderen? Geen probleem, er zijn meer manieren om magnesium binnen te krijgen! Bijvoorbeeld door middel van magnesiumolie. Dit breng je makkelijk aan op de huid, door het op de gewenste plek aan te brengen en het vervolgens in te masseren of in te wrijven. Dit inwrijven is belangrijk, omdat je er daarmee voor zorgt dat de olie goed wordt opgenomen in plaats van op je huid blijft liggen.

Magnesiumolie wordt het best opgenomen via de voeten, de oksels of de buikstreek. Laat de olie na het aanbrengen goed inwerken voordat je weer actief aan de slag gaat. Vooral wanneer je het op je voeten aanbrengt is het laten inwerken belangrijk, omdat je anders het risico loopt dat je uitglijdt.

3 Magnesium spray

Magnesiumolie is ook in een handige spray verkrijgbaar. Eigenlijk is deze magnesiumspray dus geen ander product, maar een andere verpakking met een handige spraykop op het het flesje. Door de spray kun je de magnesium in een evenredige laag aanbrengen op je huid, zodat je het vervolgens makkelijk in kunt wrijven.

4 Magnesium voetenbad

De magnesium badkristallen hebben we hierboven al even besproken toen we je vertelden over het magnesium bad, maar dezelfde kristallen kunnen ook gebruikt worden om een magnesium voetenbad te nemen. Naast het feit dat de huid op de voeten de magnesium heel goed opneemt, is een magnesium voetenbad nemen ook om een andere reden aan te raden: de huid op de voeten zijn vaak gevoelig voor droogte en scheurtjes en dat is nou niet iets waar magnesium tegen kan helpen. Zie de heerlijke zachte voeten maar als een prettig neveneffect!

5 Magnesium gel

Magnesium gel lijkt op magnesiumolie, maar is iets dikker qua structuur. Hierdoor is het iets makkelijker om in te masseren, zonder dat het van de huid afloopt. Of je magnesiumolie of gel prettiger vindt hangt af van persoonlijke voorkeur. Voor wat betreft de werking is er geen verschil, dus je kunt degene kiezen die je zelf het prettigst vindt.

6 Magnesiumrijk voedsel

Als laatste kun je kiezen voor magnesiumrijke voeding. Magnesium zit in relatief veel verschillende voedingsmiddelen, maar het ene voedingsmiddel bevat wel meer magnesium dan de andere. Daarnaast is het zo dat de hoeveelheid magnesium in voeding in de loop van de jaren drastisch is afgenomen om verschillende redenen. Bodemuitputting en milieufactoren spelen hierbij onder andere een belangrijke rol.

Wil je de nodige magnesium uit je dagelijkse voeding halen, dan moet je bewuste keuzes maken voor wat betreft de verschillende soorten voedingsmiddelen. We maken het je makkelijk door een aantal voorbeelden te geven van magnesiumrijke voeding:

  • Groene groenten, zoals spinazie en broccoli.
  • Noten, zoals walnoten en amandelen.
  • Fruit, zoals bananen en kiwi’s.
  • Peulvruchten, zoals doperwten en kikkererwten.

Conclusie

Samengevat kunnen we zeggen dat magnesium een essentieel mineraal voor diverse lichaamsprocessen is. Het draagt bij aan een goede gezondheid, dus genoeg reden om voldoende magnesium binnen te krijgen.

In dit blog hebben we je zes manieren verteld om op een eenvoudige manier, meer magnesium binnen te krijgen zonder supplementen te slikken. Alle zes manieren werken goed en het is een kwestie van voorkeur welke jij kiest. Ook een combinatie van verschillende manieren is mogelijk. Neem bijvoorbeeld een voetenbad naast de gezonde voeding en bewuste keuze voor magnesiumrijke voedingsmiddelen en profiteer van een gezond en vitaal lichaam!

Zobegaafd redactie
De Zobegaafd.nl redactie is dag in dag uit bezig met het schrijven van nieuwe kwalitatieve en informatieve artikelen om de website verder te verrijken met nuttige informatie. Objectiviteit en kwaliteit zijn de belangrijkste pijlers van de redactie en zijn ook dagelijks bezig met het updaten van bestaande artikelen om op die manier de correctheid van de artikelen te waarborgen.

Gerelateerde artikelen

Reacties

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Blijf op de hoogte

Bij het inschrijven kan je aangeven waar je interesses liggen, zodat je alleen relevante informatie opgestuurd krijgt! Schrijf je snel in en mis geen informatie meer. En vind je de nieuwsbrief niets? Onder elke email vind je een link waarmee je je binnen één klik weer kunt afmelden.

Ook interessant