Wie mag autisme diagnosticeren?

  0
  590
  Alle vragenCategorie: stoornisWie mag autisme diagnosticeren?
  gast Staf asked 2 jaar ago

  Wie mag autisme diagnosticeren?

  5 Antwoorden
  Lies answered 2 jaar ago

  Volgens de DSM-5, het diagnostisch handboek dat door professionals in de geestelijke gezondheidszorg in de Verenigde Staten wordt gebruikt, kan de diagnose autismespectrumstoornis worden gesteld door een psycholoog, psychiater, neuroloog of een andere gekwalificeerde gezondheidswerker.

  Sebastiaan answered 2 jaar ago

  Er is geen pasklaar antwoord op deze vraag, want de diagnose autisme kan door verschillende professionals worden gesteld, afhankelijk van de symptomen en de situatie van het individu. Enkele veel voorkomende verstrekkers van de autismediagnose zijn kinderartsen, psychologen, neurologen en psychiaters.

  Sam answered 2 jaar ago

  Er is niet één specifieke persoon of organisatie die de diagnose autisme mag stellen. Autisme wordt veeleer gediagnosticeerd door een team van professionals die daarvoor speciaal zijn opgeleid. Dit team bestaat vaak uit een kinderarts, een psycholoog en een logopedist.

  Bert answered 2 jaar ago

  Autisme wordt gediagnosticeerd door professionals met verschillende achtergronden, waaronder psychiaters, neurologen en ontwikkelingspediaters. In de VS wordt de diagnose autismespectrumstoornis gesteld door een team van artsen die een evaluatie uitvoeren aan de hand van de DSM-5 diagnostische criteria. Dit team kan bestaan uit artsen, psychologen, verpleegkundigen, ergotherapeuten en spraakpathologen.

  Jozua answered 2 jaar ago

  Het antwoord op deze vraag is een beetje ingewikkeld, want er zijn verschillende niveaus van autismediagnostiek. In sommige gevallen is een kinderarts degene die de diagnose autisme stelt bij jonge kinderen, maar in andere gevallen is het een psycholoog of neuroloog die gespecialiseerd is in het diagnosticeren en behandelen van autismespectrumstoornissen.

  doorgaans doorlopen kinderen een reeks screenings en evaluaties om te bepalen of ze voldoen aan de criteria voor de diagnose autisme. Deze onderzoeken en evaluaties kunnen tests omvatten die het vermogen van een kind meten om te communiceren, met anderen om te gaan en abstract te denken.