Is DNA organisch?

  0
  517
  Alle vragenCategorie: DNAIs DNA organisch?
  gast Staf asked 10 maanden ago
  Onlangs heb ik een artikel gelezen over DNA. Daarin stond dat DNA organisch is. Graag zou ik hierover meer willen weten. Is DNA organisch?
  5 Antwoorden
  Jolijn answered 10 maanden ago

  Nee, DNA is niet organisch. Het is een molecuul dat bestaat uit anorganische atomen.

  David answered 10 maanden ago

  Ja, DNA is organisch omdat het bestaat uit koolstofatomen. Organische moleculen zijn moleculen die koolstofatomen bevatten. Koolstof is uniek omdat het zeer lange ketens en ringen kan vormen, waardoor de grote verscheidenheid aan organische moleculen mogelijk is.

  Evelien answered 10 maanden ago

  DNA is organisch omdat het bestaat uit koolstof en fosfor, twee van de meest essentiële elementen voor het leven. Koolstof en fosfor komen beide voor in alle levende dingen, waardoor DNA een belangrijk onderdeel is van organische moleculen.

  Jochem answered 10 maanden ago

  Ja, DNA is organisch. De term "organisch" betekent meestal dat de molecule koolstofatomen bevat. DNA bevat inderdaad koolstofatomen, stikstof-, zuurstof- en fosforatomen. Daarom wordt het beschouwd als een organische molecule.

  Thijs answered 10 maanden ago

  Nee, DNA is niet organisch. DNA is een molecuul dat de genetische instructies bevat voor de ontwikkeling en het functioneren van alle levende organismen. Het bestaat uit vier stikstofhoudende basen: adenine (A), cytosine (C), guanine (G) en thymine (T). Deze basen zijn bevestigd aan een suikerruggengraat om de bekende dubbele helixvorm van DNA te vormen.