Wie kan een borderliner manipuleren?

  0
  1261
  Alle vragenCategorie: stoornisWie kan een borderliner manipuleren?
  gast Staf asked 2 jaar ago
  Mensen met een borderline stoornis kunnen vaak de mensen om hen heen manipuleren. In zo een situatie kan het dan erop lijken alsof het de schuld is van een ander persoon. Wie kan een borderliner manipuleren?
  4 Antwoorden
  Jack answered 2 jaar ago

  Borderline persoonlijkheidsstoornis (BPD) is een geestesziekte die gekenmerkt wordt door onstabiele stemmingen, gedrag en relaties. Iemand met BPD kan snel veranderen van het ene moment iemand idealiseren naar het andere moment haten. Ze kunnen ook problemen hebben met hun identiteit en gevoel van eigenwaarde.

  Mensen met BPD zijn vaak erg gevoelig voor kritiek en afwijzing. Ze kunnen boos of zelfs gewelddadig reageren op wat zij zien als een persoonlijke aanval. Of ze kunnen zich diep gekwetst voelen en zich volledig terugtrekken van de persoon die hen heeft afgewezen. Het kan heel moeilijk zijn om met iemand met BPD om te gaan.

  Maar er zijn manieren om met borderline gedrag om te gaan.

  Felicia answered 2 jaar ago

  Er is geen pasklaar antwoord op deze vraag, omdat de manipulatie van een borderliner afhangt van de specifieke persoon en zijn individuele behoeften en voorkeuren. Maar in het algemeen kan iemand die bedreven is in het manipuleren van borderliners hen helpen hun emoties beter te beheersen en te leren hoe ze beter met hun toestand kunnen omgaan. Ze kunnen ook steun en begeleiding bieden om de borderliner te helpen op het juiste spoor te blijven en stabiliteit in zijn leven te behouden.

  Milan answered 2 jaar ago

  Borderliners kunnen erg moeilijk zijn om mee om te gaan omdat hun stemmingen zo snel kunnen veranderen en ze erg impulsief kunnen zijn. Ze kunnen zichzelf ook verwonden of zelfmoordgedachten hebben.

  Maar met geduld en veel liefde en steun is het mogelijk voor iemand om een borderliner te helpen leren omgaan met zijn emoties en veilig te blijven. Het is belangrijk om te onthouden dat manipulatie een veel voorkomend mechanisme is voor borderliners, dus vat de dingen niet te persoonlijk op. Probeer kalm en consequent te blijven, en vermijd dat u het gedrag dat u niet wilt zien mogelijk maakt of versterkt. Met tijd en moeite is het mogelijk voor zowel de borderliner als zijn omgeving om een gelukkiger en gezonder leven te leiden.

  Bert answered 2 jaar ago

  Alleen een zeer deskundige en ervaren therapeut die uitgebreide kennis heeft van BPD en gecertificeerd is in DBT kan veilig en effectief werken met iemand met BPD. manipulatie doet meestal meer kwaad dan goed.