Welke antidepressiva kun je gebruiken bij borderline stoornis?

  0
  926
  Alle vragenCategorie: stoornisWelke antidepressiva kun je gebruiken bij borderline stoornis?
  gast Staf asked 1 jaar ago
  Mensen die last hebben van borderline stoornis kunnen gebruik maken van verschillende antidepressie medicijnen. Maar hoe weet je welke medicijnen geschikt zijn voor jou. Welke antidepressiva kun je gebruiken bij borderline stoornis?
  5 Antwoorden
  Lucas answered 1 jaar ago

  Er zijn een paar verschillende soorten antidepressiva die kunnen worden gebruikt om borderline persoonlijkheidsstoornis te behandelen. Enkele van de meest voorgeschreven antidepressiva voor BPD zijn SSRI's (selectieve serotonineheropnameremmers), SNRI's (serotonine- en noradrenalineheropnameremmers) en tricyclische antidepressiva. Het is echter belangrijk om samen met een arts het voor u meest geschikte antidepressivum te vinden, want niet iedereen reageert op dezelfde medicijnen.

  Hendrik answered 1 jaar ago

  Nou, de eerste lijn van antidepressiva voor de behandeling van borderline persoonlijkheidsstoornis (BPD) zijn meestal serotonine-norepinefrine heropname remmers (SNRI's), zoals venlafaxine (Effexor) en duloxetine (Cymbalta). Sommige mensen met BPD reageren echter niet goed op SNRI's, en in die gevallen kan een psychiater een ander type antidepressivum voorschrijven, zoals een tricyclisch antidepressivum (TCA), zoals amitriptyline (Elavil), of een monoamine oxidase remmer (MAOI), zoals fenelzine sulfaat (Nardil).

  Florance answered 1 jaar ago

  Er is geen pasklaar antwoord op deze vraag, omdat het beste antidepressivum voor de borderlinestoornis kan variëren, afhankelijk van de specifieke symptomen en situatie van de persoon. Enkele van de meest gebruikte antidepressiva voor de behandeling van borderlinestoornis zijn echter selectieve serotonineheropnameremmers (SSRI's), serotonine- en noradrenalineheropnameremmers (SNRI's) en tricyclische antidepressiva (TCA's). Het is belangrijk om samen met een geestelijk verzorger het voor u meest geschikte antidepressivum te vinden.

  Jane answered 1 jaar ago

  Er is geen pasklaar antwoord op deze vraag, omdat het beste antidepressivum voor borderlinestoornis kan variëren, afhankelijk van de specifieke symptomen en situatie van de persoon. Enkele antidepressiva die kunnen helpen bij de borderlinestoornis zijn SSRI's (zoals fluoxetine of sertraline), SNRI's (zoals venlafaxine of duloxetine) en MAO-remmers (zoals fenelzine).

  Jolijn answered 1 jaar ago

  Er is geen pasklaar antwoord op deze vraag, omdat het beste antidepressivum voor borderline persoonlijkheidsstoornis (BPD) per individu kan verschillen. Enkele van de meest voorgeschreven antidepressiva voor BPD zijn echter selectieve serotonineheropnameremmers (SSRI's), serotonine- en noradrenalineheropnameremmers (SNRI's) en tricyclische antidepressiva (TCA's).

  Het is belangrijk om samen met een arts het antidepressivum te vinden dat voor u het meest effectief is, omdat sommige mensen nadelige bijwerkingen kunnen ondervinden van het gebruik van bepaalde medicijnen. Bovendien is het belangrijk om de medicijnen te blijven innemen, zelfs nadat de symptomen zijn verbeterd, om terugval te voorkomen.