Wie kan dementie krijgen?

  0
  1110
  Alle vragenCategorie: DementieWie kan dementie krijgen?
  gast Staf asked 2 jaar ago
  Is het waar dat dementie alleen voorkomt bij oudere mensen. Kunnen jonge mensen ook last krijgen van dementie. Wie kan dementie krijgen?
  5 Antwoorden
  Rachel answered 2 jaar ago

  Dementie is een algemene term voor een achteruitgang van het geestelijk vermogen. Het kan verwijzen naar de ziekte van Alzheimer, de meest voorkomende vorm van dementie, of naar andere aandoeningen die soortgelijke symptomen veroorzaken

  Iedereen kan dementie krijgen, maar het komt het meest voor bij oudere volwassenen. Risicofactoren zijn onder meer een familiegeschiedenis van de aandoening, eerdere hoofdletsels en vasculaire problemen zoals een beroerte. Sommige vormen van dementie kunnen worden teruggedrongen of vertraagd door de onderliggende oorzaak te behandelen, maar voor de meeste vormen van dementie bestaat geen genezing

  Als u zich zorgen maakt over uw eigen geheugen of het denkvermogen van iemand anders, is het belangrijk dat u naar een arts gaat voor een beoordeling.

  Jane answered 2 jaar ago

  Dementie kan bij iedereen voorkomen, ongeacht leeftijd, ras of geslacht. Dementie komt echter het meest voor bij oudere volwassenen. Volgens de Alzheimer's Association is het merendeel van de mensen met dementie (60-80%) 65 jaar of ouder. En hoewel het minder vaak voorkomt, kunnen mensen ook al op hun veertigste dementie krijgen.

  Shyanne answered 2 jaar ago

  Senioren zijn de meest risicogroep voor het ontwikkelen van dementie, hoewel de beginnende soort al kan voorkomen bij mensen van 30 of 40 jaar oud. five43, menencie Vrouwen hebben de neiging meer dementie te krijgen dan mannen, waarbij schattingen aangeven dat senioren die alleen wonen 50% kans hebben om binnen 5 jaar een vorm van dementie te ontwikkelen

  De soorten dementie omvatten de ziekte van Alzheimer (AD), vasculaire dementie (VaD), de ziekte van Lewy Body, frontotemporale dementie (FTD) en de ziekte van Huntington. Sommige oorzaken kunnen worden toegeschreven aan keuzes in levensstijl zoals dieet en voeding, terwijl andere genetisch zijn overgeërfd.

  Rachel answered 2 jaar ago

  Dementie is een vorm van achteruitgang van het geestelijk vermogen. Dit omvat problemen met het geheugen, het denken en het beoordelingsvermogen. Deze problemen zijn ernstig genoeg om het vermogen van een persoon om dagelijkse activiteiten uit te voeren, te beïnvloeden

  Dementie treft mensen van alle leeftijden, maar komt het meest voor bij oudere volwassenen. Meer dan de helft van de mensen boven de 85 jaar heeft dementie.

  Dementie wordt veroorzaakt door een verscheidenheid aan aandoeningen en ziekten. De meest voorkomende oorzaak van dementie is de ziekte van Alzheimer, die verantwoordelijk is voor 60-80% van de gevallen. Andere oorzaken zijn de ziekte van Lewy body, frontotemporale lobaire degeneratie en vasculaire dementie.

  Er is niet één test die de diagnose dementie kan stellen.

  Jochem answered 2 jaar ago

  Dementie is geen specifieke ziekte, het is een algemene term die wordt gebruikt om symptomen te beschrijven die van invloed zijn op het geheugen, het uitvoeren van dagelijkse activiteiten, en communicatievaardigheden

  Verschillende factoren kunnen het risico op dementie verhogen. Leeftijd is de grootste risicofactor - de meerderheid van de mensen met dementie is 65 jaar of ouder. Familiegeschiedenis speelt ook een rol, maar niet zo veel als leeftijd. Het hebben van een dementerende ouder of grootouder verhoogt enigszins de kans dat u de aandoening ook krijgt. Andere risicofactoren voor het ontwikkelen van dementie zijn hoofdletsel, hartaandoeningen, diabetes, en drugs- en alcoholmisbruik.

  Er is niet één antwoord op de vraag wie dementie kan krijgen, aangezien er vele onderliggende oorzaken voor de aandoening zijn.