Wat te doen als een familielid dementie heeft?

  0
  538
  Alle vragenCategorie: DementieWat te doen als een familielid dementie heeft?
  gast Staf asked 2 jaar ago
  Als je in de familie iemand hebt op hoge leeftijd en die persoon krijgt last van dementie, wat kunnen de overige familieleden dan doen met diegene?
  3 Antwoorden
  Caroline answered 2 jaar ago

  Er zijn een paar dingen die u kunt doen om een familielid met dementie te helpen. Ten eerste moet u ervoor zorgen dat hij of zij een comfortabele en veilige plek heeft om te wonen. Ten tweede, zorg ervoor dat ze genoeg activiteiten hebben om bezig te blijven. Ten derde, wees geduldig en heb begrip voor hem. En ten vierde, zoek hulp van professionals als dat nodig is.

  Er zijn veel middelen beschikbaar om gezinnen te helpen omgaan met dementie. De Alzheimer's Association is een goede plek om te beginnen, net als de website over dementie van het National Institute on Aging.

  Loes answered 2 jaar ago

  Eerst en vooral is het belangrijk om uzelf te informeren over dementie. Zo kunt u de aandoening beter begrijpen en leert u hoe u uw familielid het beste kunt steunen. Er zijn veel uitstekende hulpmiddelen beschikbaar, zoals boeken, websites en steungroepen

  Het is ook belangrijk dat u geduldig en begripvol bent tegenover uw familielid. Dementie kan erg verwarrend en frustrerend zijn, dus het is belangrijk om uw familielid veel liefde en steun te geven.

  Evelien answered 2 jaar ago

  Als uw familielid dementie heeft, is het belangrijkste wat u kunt doen er voor hem of haar te zijn en hem of haar te ondersteunen en te verzorgen als dat nodig is. U moet ook geduldig, begripvol en solidair zijn naarmate de ziekte vordert. Andere belangrijke dingen die u kunt doen zijn:

  • Uzelf informeren over dementie. Dit zal u helpen om de aandoening van uw dierbare beter te begrijpen en hoe deze kan verlopen. Er zijn veel uitstekende hulpmiddelen beschikbaar online en bij plaatselijke steungroepen.

  • Moedig uw dierbare aan om regelmatig te bewegen en gezond te eten. Recent onderzoek heeft aangetoond dat deze beide zaken kunnen helpen het begin van dementie uit te stellen of de voortgang ervan te vertragen.